muziek

3'Ain

Donderdag 24 september - 20u - OC Marke

3’Ain is een splinternieuw trio, waarin Yamen Martini (trompet, Otto Kint (contrabas) en Piet Maris (accordeon) de krachten bundelen. Ze spelen hedendaagse jazz en wereldmuziek met oriëntaalse invloeden.

In 2015 kwam Yamen van Syrië naar België, waar hij Piet ontmoette. De twee startten een samenwerking voor muziek bij een theatervoorstelling in 2016. Later nodigde Piet Yamen uit om als gastmuzikant mee te spelen bij Jaune Toujours, zoals te horen is op hun laatste album Europeana (2018). In de zomer van 2019 werd Otto gevraagd om mee in hun muzikale avontuur te stappen. Het nieuwe trio 3’Ain is een feit.

Gratis toegang.

Het optreden is gratis, maar u dient zich wel vooraf te registreren via deze link

muziek

Le Ravage d'Ali Baba

Dinsdag 13 oktober - 20u - OC Marke

In ‘Le Ravage d’Ali Baba’, een multimediale voorstelling over mensen op de vlucht, zetten verschillende topmuzikanten hun voelsprieten op. Bezieler en drummer Simon Plancke trok met Hendrik Lasure (SCHNTZL, An Pierlé Quartet), Thijs Troch (Hypochristmutreefuzz) en Elias Devoldere (Nordmann, Hypochristmutreefuzz) naar vluchtelingenkampen in onder andere Brussel en Duinkerke. De verhalen van de mensen die daar noodgedwongen verblijven vormen de basis van de muziek. Doorspekt met beelden van filmmaakster Lisa Tahon wordt dit een concert dat naar de keel grijpt.

Voor deze voorstelling laat Simon Plancke zich bijstaan door twee opvallende artiesten:

  • Els Viane (geluidskunstenares die de luisteraars op de wip zet tussen passief horen en actief luisteren)
  • Jozef Dumoulin (toetsenist en buitenbeentje van de Belgische jazz en improvisatie).

www.jazzlab.be 

Tickets te koop vanaf 28/08 12u;

Tickets