Nieuws - meest recent

Eind september 2017 plaatste het stadsbestuur een vaste fietstelpaal in de Budastraat. Sinds maandag test de stad nu ook de mobiele fietsteller uit. Met deze teller wil de stad nagaan hoeveel fietsers er rijden in vergelijking met het aantal wagens én de fietsinvesteringen nog gerichter doorvoeren. Deze teller staat nu in de Heulsestraat, tussen de Bissegemsestraat en de Meensesteenweg. Dit een interessante locatie omdat de Heulsestraat recent is ingericht als fietsstraat. Tijdens de testperiode van 1 maand test de stad het onderhoudsaspect en de verwerking van de cijfergegevens. Vanaf de lente 2018 wordt de teller effectief ingezet op verschillende locaties om zo een meetnet voor fietsers te realiseren.

Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

1 Instructeur zaal

 

Als instructeur zaal binnen VORK sta je in voor de professionele opleiding van de cursisten in art. 60, toegeleid door OCMW.

Naast het aanleren van de technische kennis en vaardigheden breng je de gepaste arbeidsattitudes en sociale vaardigheden bij die nodig zijn voor het beroep, zoals het werken in team, tempo, klantvriendelijkheid,… en bent u verantwoordelijk voor het aansturen van de zaal.

Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

1 Instructeur keuken

 

Als kok binnen VORK sta je in voor de professionele opleiding van de cursisten keukenmedewerker, toegeleid door de VDAB.

Naast het aanleren van de technische kennis en vaardigheden breng je de gepaste arbeidsattitudes en sociale vaardigheden bij die nodig zijn voor het beroep, zoals het werken in team, tempo,… en bent u verantwoordelijk voor het aansturen van de keuken.

Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

1 Coach keuken

Als coach keuken sta je in voor de volledige coördinatie en opvolging binnen de opleiding keukenmedewerker.

Je bent vooral bezig met de selectie en rekrutering van cursisten die kunnen opstarten alsook met de begeleiding van de cursisten voor, tijdens en na de opleiding. Hierbij is een goede samenwerking en communicatie met de rest van het team noodzakelijk.

De Mellestraat, tussen de R8 en de Steenstraat, zal 27 tot 30 november 2017 onderbroken zijn voor de plaatsing van een werfkraan.

De stad voert van maandag 4 tot vrijdag 8 december 2017 rioleringswerken uit in de Noordstraat tussen de Rekollettenstraat en de Gasstraat.

25/11

Op 25 en 26 november organiseert Autostal Groeninghe voor de 25e keer de autorally 6 uren van Kortrijk. De organisatie zorgt niet enkel voor een sportief evenement op de wegen rond Kortrijk, maar ook voor een bruisende tweedaagse in de binnenstad.

Tijdens de krokusvakantie (10 t.e.m. 18 februari 2018) kan je in de Kortrijkse musea met je kinderen een heus avontuur beleven.

Vanaf maandag 20 november 2017 tot en met donderdag 30 november 2017 geldt éénrichtingsverkeer in de Rekollettenstraat tussen de Gasstraat en Burgemeester Schinkelstraat.

Stad en OCMW Kortrijk doen een warme oproep naar elke Kortrijkzaan om komende winter alert te zijn voor buurtbewoners die tijdens sneeuw- en ijzeldagen geïsoleerd dreigen te geraken. Oudere mensen die slecht te been zijn, mensen met een beperking, mensen die zich in een kwetsbare situatie bevinden, komen minder het huis uit omdat het te koud, te glad of te donker is. Samen met jullie bundelen we de krachten om elke inwoner vlot de winter door te helpen.