MEMENTO 17 | Sleep-in voor kinderen van 6 tot 12 jaar

17/02

Mama, mama, mamaa!
Ik heb een geweldige droom gehad. Een beetje eng maar vooral heel erg leuk.

Wat heb je gedroomd dan?

Wel, euh, ik was in een heel groot huis. Maar echt een heeeel groot huis hé. Precies een kasteeltje, met prachtige vloeren en schouwen maar dan zonder de ophaalbrug of de kanonnen. En dat huis stond vol boeken. Echt. Iedere kamer was helemaal vol met boeken!

Zo, en wat deed je daar dan?

Stt, het leukste moet nog komen. Er waren ook allemaal andere kinderen. Die waren ook allemaal aan het dromen, want ze hadden hun pyjama aan. En we legden allemaal onze matrasjes bij elkaar en kropen lekker warm tegen elkaar aan.

Wel een beetje jammer van al die boeken dan…

Nee hoor! Wees nou toch eens stil. Er waren ook oudere meisjes. Precies mama’s. Bijna net zo leuk als jij. En die lazen voor uit de boeken! Echt bereleuk. Hele mooie boeken, vol kleurrijke plaatjes, en de mama’s konden echt heel mooi lezen. Het was superspannend allemaal.

En wat gebeurde er toen?

Ja, euh, daarna viel ik toch in slaap. En toen ik wakker werd was jij er weer en konden we samen pistoleetjes eten….

(geschreven door Dirk Vandenberghe)

 

Wil je deze droom echt beleven? Dat kan!

Op vrijdag 17 februari kunnen jonge boekenfans een nachtje doorbrengen in boekenhuis Theoria. Helemaal in het thema slaap, slaan we onze slaapmatjes en slaapzakken uit tussen de boeken. In kleinere groepjes worden we voorgelezen alvorens in te dommelen… 

Schrijf snel in want de plaatsjes zijn beperkt. Incl. ontbijt, een sessie in de Verhalenkorf, een slapengaan- en ontbijtverhaal (door het DKO)

 

vrijdag 17 februari/zaterdag 18 februari | Boekenhuis Theoria, Casinoplein 10, 8500 Kortrijk | 19 u. tot … | € 10
tickets via Uit in Kortrijk, 056 23 98 55 | 6-8 jaar of 9-12 jaar

Zie ook

Opgemaakt op: 16/01/2017

Reactie toevoegen