Memento Lab

Het Memento Lab is een tijdelijke residentieplaats voor onze jonge, opkomende woordkunstenaars uit het Kortrijkse project Letterzetter. Het Lettertype Collectief is een groep jonge Kortrijkse schrijvers, dichters, muzikanten en kunstenaars die binnen het project geleid worden door Bart Jaques, de eerste Letterzetter van Kortrijk. Samen met hem brengen ‘het woord’ op een creatieve, gedurfde manier in het stadsbeeld en de leefwereld van de inwoners.
Tot 27 februari 2017 vestigen ze zich in aanloop naar de tweede editie van Memento in het lab om er aan hun literaire interventies te werken maar ook om andere woordkunstenaars uit te nodigen om samen met hen te creëren. Ze werken rond het thema ‘slaap’ en alles wat ermee te maken heeft.
Neem een kijkje in het lab en zie onze Lettertypes en onze Letterzetter, de gastheren en –vrouwen van het festival aan het werk! 

doorlopend tot 27 februari 2017 | glazen kiosk op de Grote Markt in Kortrijk

glazen kiosk op Kortrijkse Grote Markt wordt MEMENTO schrijverslab

Neem een kijkje in het Memento schrijverslab en zie de Lettertypes en de Letterzetter, de gastheren en –vrouwen van het festival aan het werk!

www.kortrijk.be/memento

Klaas Verplancke [Face to Face] werkt samen met jonge woordkunstenaars [Lettertype Collectief]

Op zaterdag 28 januari tekent illustrator Klaas Verplancke op het Memento Lab, geïnspireerd door teksten van lettertype Siel Verhanneman. Daarna nemen lettertypes Siel en Mattijs Deraedt de tentoonstelling Face to Face over, aangedreven door livemuziek.

Zie ook