MEMENTO WOORDFESTIVAL 2017

Zo eens in het jaar zwaaien alle organisaties die op de een of andere manier woordkunstenaars een platform geven de deuren extra hard open. En dit onder impuls van gastheer Bart Jaques, de eerste Letterzetter van Kortrijk. Op vrijdag 17 februari 2017 en zaterdag 18 februari 2017 is er met de tweede editie van Memento een heus woordfestival in de Kortrijkse binnenstad, met het centrale thema ‘slaap’. 

Interventies en installaties van talentvolle woordkunstenaars uit het project ‘Letterzetter’, toonmomenten en installaties van gevestigde auteurs en open mic’s wisselen elkaar af de hele vrijdagavond en -nacht af. Hun acties zijn doordrongen van het thema ‘slaap’ en alle aanverwanten ‘dromen’, ‘nachtmerries’, ‘slapeloosheid’, …. Je kan het traject alleen afwerken of intekenen op één van de drie geleide (slaap)wandelingen met een literaire gids. Wie de nacht wil overbruggen kan ofwel feestvieren in A Night of Hiphop ofwel gewoon overnachten in de Budatoren.

Dit jaar is er voor het eerst het hele weekend een aangepast kinderluik (mét een uniek slaapfeestje in het nagelnieuwe Boekenhuis Theoria) en zijn er op zaterdag de hele dag door ook interventies van leerlingen van het conservatorium n.a.v. de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs.   

Het merendeel van het programma is volledig gratis, tenzij anders vermeld. 

.