De zomer in Kortrijk aftrappen doen we naar goede gewoonte met de Leiefeesten. Dit jaar bouwen we een feest op het Schouwburgplein op zaterdag 6 juli 2024. De stad staat opnieuw in vuur en vlam met optredens en dj’s. De absolute topper dit jaar is 2 Unlimited. Mis dit gratis stadsfestival niet!

Affiche Leiefeesten 2024

Programma

19u30 – 21u: Audiowave

Audiowave opent de Leiefeesten vanaf 19u30. Verwacht je aan een mix van hiphop, house en afrobeats. Deze Kortrijkzaan stond al op Rock Werchter en is een geliefde gast bij Studio Brussel. Een opwarmer van formaat dus!

21u – 22u30: Flavour Drop

Rond 21u neemt Flavour Drop over. Hij is een gevestigde waarde bij Studio Brussel waar hij samen met Flo Windey elke vrijdag het weekend in ‘draait’ met energieke beats. Je kon hem recent nog bezig zien in de Kompass Klub met een drum ’n bas set. Deze zomer draait hij op Tomorrowland, Suikerrock en Maanrock. Maar dus eerst nog in Kortrijk.

22u45 – 23u30: 2 Unlimited

‘Get Ready for This’! De absolute headliner van de Leiefeesten 2024 is 2 Unlimited. Dit Nederlands-Belgische duo zette elektronische dansmuziek op de kaart. Ze verkochten wereldwijd meer dan 20 miljoen platen. 2 Unlimited is niet weg te denken op elk respectabel 90’s feestje en  wij halen ze nog eens op het podium in Kortrijk. Maak je klaar voor een mega dansfeest, ‘No Limits’! 

23u30 – 00u30: Arthur Lewis ft. Gerben Tuerlinckx

2 jonge gasten, een dj en een TikTok fenomeen, maakte samen een single ‘Ik wil feesten’. Het werd het themalied van het Grote Bevrijdingsfeest dat niet is kunnen doorgaan en leverde meer 80.000 Spotify streams op. Sindsdien zijn ze razend populair en treden ze samen op als duo. Ze sluiten de Leiefeesten af met een knaller.

Terugblik editie 2023

Nog eens nagenieten van de leuke sfeer? Dit waren de Leiefeesten vorig jaar!