Kortrik Olympic

kortrikolympic

Samen van Broeltoren naar Eiffeltoren

In aanloop naar de Olympische Spelen willen we elke Kortrijkzaan laten proeven van de Olympische sfeer door heel wat sportevents tijdens de maanden mei, juni en juli in the picture te plaatsen. 

We willen de Olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ zo breed mogelijk over gans Kortrijk en deelgemeenten verspreiden.  Al wie zich aangesproken voelt, jong en oud, individu, school of vereniging krijgt de kans om zelf creatief aan de slag te gaan binnen het programma Kortrik Olympic.

Kortrijk, als dichtst gelegen Vlaamse stad bij Rijsel en Parijs waar de Olympische Spelen 2024 plaatsvinden, wil dit momentum aangrijpen om de Spelen te proeven, te ruiken, te voelen in eigen stad. 

De VIP2024-campagne van Sport Vlaanderen draait op volle toeren. Ook lokale sportclubs zijn een belangrijke doelgroep van deze campagne. Sport Vlaanderen voorziet heel wat mooie prijzen voor deelnemende clubs, met als pièce de résistance de mogelijkheid om zelf de Olympische Spelen in Parijs bij te wonen. 

Wie een gouden VIP2024-sportclub wordt, maakt kans op een waardebon van €500 of een trip naar Parijs tijdens de Olympische Spelen 2024 met een delegatie van de sportclub.  https://www.sport.vlaanderen/sportclubs/onze-acties-en-campagnes/word-vip2024-sportclub/ 

Ook de gemeente of stad kan in de prijzen vallen. Alle info https://www.sport.vlaanderen/lokale-besturen/doe-mee-met-onze-acties-en-campagnes/word-vip2024-gemeentestad/ 

Voor de scholen is nog een leuke doe-mee challenge.  IPitup | VIP2024.