‘Kortrijk huurt’ van start met eerste huurwoningen

‘Kortrijk huurt’ sloot op 26 april 2017 de eerste huurcontracten af met verhuurder en huurders voor een tweetal appartementen aan de Rekolletenstraat. ‘Kortrijk huurt’ is het nieuwe aanspreekpunt voor wie een woning wenst te huren of verhuren via het sociaal verhuurkantoor of het marktverhuurkantoor Kortrijk (MVK). Daarnaast zal ook de Woonclub Kortrijk gebruik maken van de kantoren van 'Kortrijk huurt' aan de Groeningestraat 20.

Naast het SVK, dat betaalbare sociale huurwoningen aanbiedt aan kwetsbare groepen, start het Marktverhuurkantoor (MVK) met het aanbieden van huurwoningen met een bescheiden huur, net boven de sociale huurgrens. De Woonclub Kortrijk helpt woningzoekenden met alle vragen/problemen over huurwoningen. Deze drie organisaties slaan nu hun handen in elkaasr voor ‘Kortrijk huurt’.

Met het MVK helpt ‘Kortrijk huurt’ mensen die moeilijk een huurwoning vinden, maar niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Kandidaat huurders kunnen zich vanaf vandaag laten inschrijven bij ‘Kortrijk huurt’. Ze zijn verzekerd van een betrouwbare verhuurder en kunnen huren zonder zorgen.

‘Kortrijk huurt’ biedt aan eigenaren/verhuurders de mogelijkheid hun woning zorgeloos te verhuren, waarbij ze een huurgarantie krijgen van 9 jaar. De verhuurder hoeft zich geen zorgen meer maken over de administratieve rompslomp, onderhoud en herstellingswerken en het zoeken van huurders. ‘Kortrijk huurt’ werkt indien nodig ook samen met de renovatiebegeleiders om de woning te renoveren.

Schepen Wout Maddens: “Dit initiatief is nuttig om verschillende redenen. We willen mensen helpen die op de huurmarkt tussen wal en schip vallen. Die net teveel verdienen voor een sociale woning en op de private huurmarkt geen woning vinden. We bieden de verhuurder de mogelijkheid om gedurende 9 jaar zorgeloos te verhuren met vaste inkomsten. En we verruimen actief de huurmarkt door op zoek te gaan naar leegstaande woningen die in aanmerking komen.”

De eerste verhuurde woningen via 'Kortrijk huurt' zijn een feit. Verhuurder Sofie Verbrugge heeft haar nieuwbouw appartementen op de hoek van de Rekollettenstraat en de Gasstraat aangeboden en 'Kortrijk Huurt' vond geschikte huurders hiervoor.

Kortrijkzanen die zich willen inschrijven als kandidaat-huurder of als verhuurder kunnen contact opnemen met ‘Kortrijk huurt’ voor een afspraak (telefoon 056-20.64.98 of email info@kortrijkhuurt.be).

Opgemaakt op: 04/08/2017

Reactie toevoegen