Minder file & meer zuurstof op de R8

Het complex project K-R8 start een mobiliteitsstudie om de verkeersknoop op de R8 te ontwarren. K-R8 is een én-én verhaal waarin zowel mobiliteit als de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling in de regio de hoofdrollen spelen. En daarin is jouw verplaatsing en mening belangrijk!

Alle actuele verkeersstatistieken zijn het erover eens: als we niets doen, rijden we ons in de toekomst helemaal vast. Er is nood is aan vlotte en veilige verbindingen tussen de R8 en lokale invalswegen en snelwegen. Daarnaast is ook bereikbaarheid met fiets of openbaar vervoer, meer leefbare wijken, zuurstof voor ondernemen, ruimte voor groen … belangrijk in de studie.

Onderzoek en enquête

Een mobiliteitsonderzoek verkent hoe het verkeer vlotter en veiliger kan. Er staan camera’s aan op- en afritten van invalswegen bij de R8 en wisselaars met snelwegen E17-A19-E403 in regio Kortrijk. Zij brengen de verkeersstroom in kaart. Behalve de harde cijfers van metingen, begint een brede verkenning van onderuit. Een enquête polst naar jouw ervaring als gebruiker of inwoner uit de buurt. Je kan er ook jouw mening kwijt over hoe jij je buurt, werkplek of studieomgeving in de toekomst beter wil bereiken of wil zien evolueren. In de enquête komen vooral de verkeerswisselaars Aalbeke en Gullegem/Moorsele (E17-A19/A17), op- en afritten van de complexen Kortrijk Zuid (het Ei) en Kortrijk Oost en de mogelijkse sluiting tussen Kortrijk Zuid en Kortrijk Oost aan bod.

Klik door naar de enquête!

Infomarkt

Op de infomarkt op 15 november kom je alles te weten over het complex project K-R8. En je kan er je mening kwijt. Kom dus zeker langs tussen 16 en 20 uur in de Budafabriek (Dam 2 in Kortrijk).

 

Alle info op www.K-r8.be

Opgemaakt op: 10/11/2017