Nieuws - meest recent

Het OCMW Kortrijk organiseert in het kader van het winternoodplan ontmoeting op zondagnamiddag. Hiervoor zoeken we twee jobstudenten die mekaar wekelijks afwisselen bij het openhouden van de ontmoetingsruimte in Wijkcentrum Zonnewijzer. Ze doen dit samen met de vrijwilligers die de werking kennen.

Altijd al benieuwd welke audiovisuele pareltjes wij nog achter de hand hebben? Twee fragment(en) uit ons Kortrijks archief vind je nu op www.debeeldcapsule.be! Laat je verbazen door meer dan 50 unieke archiefbeelden die onze vrije tijd op verschillende manieren belichten. VIAA, Stadsarchief Kortrijk en 28 andere media-, podiumkunsten- en erfgoedorganisaties hebben ze voor jou in de Beeldcapsule verzameld.

30/09

Tijdens het Lekkerste Weekend staat Kortrijk voor de derde keer op rij in het teken van gastronomische hoogstandjes en eetwedstrijden. Het is een editie met talrijke nieuwigheden, zoals een speelland met heel wat workshops en de zoektocht naar de schatkist. Kom op 30 september en 1 oktober naar de Grote Markt en laat de verrassende geuren je verlangen naar méér.

24/09

Kom op zondagnamiddag 24 september naar de Kortrijkse Boerenmarkt en laat je verleiden door ambachtelijke, verse specialiteiten en artisanale streekproducten. Ook de kinderen vinden er een leuk aanbod met het speelaanbod en de kinderboerderij.

01/10

Zondag 1 oktober vindt de tweede van drie superkoopzondagen plaats. Alle bovengrondse en  alle ondergrondse parkings zijn op die dag gratis. Er zullen koopcheques worden uitgedeeld.

In ruil voor 125€ kastickets krijg je 20€, vrij te spenderen  .Een echt Kortrijks Kinderland zorgt ervoor dat ouders ongestoord kunnen shoppen terwijl hun bengels de tijd van hun leven hebben. Kortom de ganse binnenstad ademt shoppen voor het ganse gezin!

 

Wegen en Verkeer West-Vlaanderen (AWV) vernieuwt de toplaag in asfalt op de Doorniksesteenweg (N50) in Kortrijk ‘t Hoge van maandag 2 tot vrijdag 6 oktober 2017.

17/09

Wie zijn gelabelde fiets op een correcte manier sluit aan de fietsstallingen van de stationsomgeving maakt kans op een leuke, praktische fietstas.

Het OCMW Kortrijk onderschrijft het onderzoek van Hogeschool Vives waarbij vastgesteld wordt dat 65-plussers een groot risico lopen op ondervoeding. ‘Wij stelden hetzelfde vast bij veel senioren in onze stad en hebben daarom zwaar geïnvesteerd in sterk groeiend aanbod gezonde en evenwichtige maaltijden aan huis en in onze wijkcentra’, zegt OCMW-voorzitter Philippe De Coene.

Op vrijdag 15 september opent de Deelfabriek officieel de deuren in Kortrijk. De Deelfabriek op de Venning bundelt verschillende initiatieven uit de deel-, ruil- en hersteleconomie. Op dezelfde locatie wordt een volledig nieuwe ontmoetingsruimte ingericht voor de buurt, en opent de nieuwe voorschoolse kinderopvang ‘speelhoek Venning’.

 

Maandag 25 september starten de voorbereidende werken voor de bouw van een fiets- en bustunnel (verplaatsen nutsleidingen, werken aan talud, afbraak fietsbrug Zandstraat..) in de Zandstraat.
Vanaf half november 2017 tot eind 2018 volgen de eigenlijke bouwwerken van de fiets- en bustunnel. De verkeershinder tijdens deze werken is beperkt. Grote verkeershinder wordt maar verwacht vanaf begin 2019 tijdens de bouw van een wegtunnel onder de Zandstraat. Deze werken kaderen in de realisatie van het eerste deel van het Stationsproject Kortrijk.