Kortrijk Woonstad

WOONSTAD

De stad is volop in ontwikkeling. De Leieboorden, Overleie,  of de vele ingrepen in het centrum en de deelgemeenten zijn maar enkele van de vele voorbeelden waarbij Kortrijk investeert in de verdere verbetering van de woonkwaliteit. Hierbij wordt ingezet op een divers, betaalbaar en kwalitatief woonaanbod én dit in een aangename omgeving met tal van faciliteiten in de directe omgeving. Denk hierbij aan groen, scholen, zorgondersteuning, crèches, sportfaciliteiten, ... .

Kortrijk biedt een veelheid aan troeven. Naast het hart van de stad, zijn er de vele wijken met elk hun eigen sfeer en karakter. Ook de deelgemeenten bieden een uitgebreid aanbod.
kortrijk heeft de juiste schaal. Groot genoeg om een trendsettende rol te spelen, klein genoeg om het gezellig te houden. Wie Kortrijk beter leert kennen, ontdekt een veelzijdige, aangename en verrassende woonstad.

Hieronder vertellen vijf inwoners hoe zij, elk op hun manier, Kortrijk als woonstad beleven en ervaren.

 

DE VIJF VAN KORTRIJK

WTV zet 5 kortrijkse gezinnen in de kijker ...

De regionale televisiezender maakte vijf portretten van vijf Kortrijkse gezinnen. De vijf gezinnen hebben met elkaar gemeen dat ze in Kortrijk wonen.
Sommigen reeds sinds jaar en dag, anderen pas kort.

Telkens vertellen ze het verhaal van hun woning, hun straat, hun buurt en bovenal hoe ze Kortrijk beleven.

"DE VIJF VAN KORTRIJK" toont een stad in volle beweging. Een stad die leeft.
Kortom een stad waar het goed wonen is.

Uitzendingen : vanaf 2 juni 2012. Daarna elk weekend van juni op de regionale televisie WTV.

Deel 1

weekend van 2 en 3 juni : Filip Ramon woont samen met zijn vrouw in de wijk Overleie. Ontdek samen met hem de Leieboorden, de zondagsmatinée en de verrassende plekjes van Overleie en Kortrijk

Deel 2

weekend van 9 en 10 juni : Tom Brys, bekend van Café Track, vertelt hoe hij zijn huis per toeval op de kop tikte. Het park 'De dubbele Haagjes4 is intussen een deel van hun tuin geworden waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten.

Deel 3

weekend van 16 en 17 juni : Frans Thiers, gepensioneerd, woont sind kort in een loft aan het kanaal. De inspirerende kanaalomgeving, de vlindertuin en de nabijheid van het stadscentrum zijn dé troeven van zijn nieuwe stek.

 

Deel 4

weekend van 23 en 24 juni : Chantal Duyck woont in een nieuwe verkaveling tussen het centrum van de stad en Heule. Zij en haar gezin genieten van de kleinschaligheid van Heule en alle faciliteiten die de stad biedt. 

 

Deel 5

weekend van 30 juni en 1 juli : Evelien Martens en haar man belandden na de studies in Kortrijk. Intussen kwamen er twee kinderen; leuke professionele uitdagingen en de verbouwing van hun woning nabij de St-Janswijk. Kortrijk is hun stek geworden