Vernieuwing skatepark Kooigem

Een heus inspraaktraject resulteert in mooi en gedragen realisatie voor skatepark Kooigem.

Vanaf juli 2018 tot april 2019 konden de Kooigemnaren hun mening kwijt over het skatepark van Kooigem. 

Het skatepark die er stond was verouderd, moest veel hersteld worden en was niet zo burenvriendelijk qua geluid.

Vier inspraakmomenten loodsten de stad door ideeën, tips en wensen van de Kooigemse kinderen en jongeren tot we in maart-april konden aftikken met een goedgekeurd ontwerp.

Met de speerpunten van het speelruimtebeleid in het achterhoofd werden volgende keuzes gemaakt:

  • in het kader van diversiteit kozen we voor Kooigem voor een hoger park. De lagere street-toestellen vinden we in het park Luxaplast en in Rollegem. Omdat in Kooigem veel steppen en BMX-ers wonen luisteren we naar hun wensen en kiezen we voor een alternatief park die goed past bij hun discipline.
  • in het kader van duurzaamheid kiezen we voor beton. In tegenstelling tot een houten park die vlug houtrot vertoont en een lawaaierige klankkast is, kiezen we voor een onderhoudsarm en geluidsarm betonnen park.

De effectieve uitvoering van de werken start op maandag 15 april 2019 door de firma Concrete Matters. De Nederlandse bedrijfsleider én tevens zelf skater, Stan Postmus, is bekend door de renovatie van streefpark Luxaplast in Marke, waar hij mooi werk leverde.

De werken zullen ongeveer een maand in beslag nemen. Alles wordt ter plaatse opgebouwd en op maat in beton gegoten.

De kinderen én buren kozen voor de afwerking nog voor een mooie graffititekening en een klimwand aan de achterzijde van 'the wall'.

Een feestelijke opening zal eind juni 2019 plaatsvinden tijdens de Pleintjesfeesten.

Skatepark Kooigem simulatie