Kampsubsidie

Let op!

Na veel zwoegen is het nieuwe subsidiereglement af!

Subsidiereglement vanaf 1 september 2021

Het nieuwe reglement is geldig vanaf 1 september 2021 en zal pas bij jullie volgende aanvraag een invloed hebben. De subsidies van het werkjaar 2020-2021 vallen onder onderstaand reglement.

 

Omschrijving

Erkende jeugdverenigingen die een werkingssubsidie ontvangen en op kamp gaan, kunnen die subsidie verhogen met een kamptoelage en kampvervoersubsidie. 

Voorwaarden

  • Een kamp is een meerdaagse activiteit (minimaal 5 overnachtingen) buiten het grondgebied van Kortrijk.

Aanvragen

Wie?

Erkende eerstelijns jeugdinitiatieven (Met eerstelijns initiatieven worden jeugdinitiatieven bedoeld die zelf een ledenwerking hebben in de Stad Kortrijk).

Wanneer?

De kampsubsidie wordt toegevoegd aan het dossier van de werkingssubsidie en ingediend voor 15 oktober bij JC Tranzit van de Stad Kortrijk.

Hoe? 

Het dossier kampsubsidie bevat een lijst van deelnemers (leden, leiding en kookploeg), de ligging van de kampplaats, het aantal overnachtingen en een kopie van de ophaalbrief voor tenten. Het dossier wordt bijgevoegd aan het dossier van de werkingssubsidie.

Bedrag 

De kampsubsidie wordt opgedeeld in twee onderdelen: de kampsubsidie en de kampvervoersubsidie.

De kampsubsidie wordt berekend op een werkingstoelage (65% van het beschikbare krediet) en een toelage voor de begeleiding (35% van het beschikbare krediet) allebei via een puntensysteem. De werkingstoelage is op basis van het aantal dagen en de aanwezige deelnemers (excl. kookploeg en begeleiding) De toelage voor de begeleiding is op basis van het aantal begeleiders.

De kampvervoersubsidie wordt ook op basis van een puntensysteem berekend:
 volgens het aantal kilometers van het werkingslokaal tot de kampplaats
 volgens het aantal deelnemers op het kamp (leden, leiding en kookploeg)

Reglement

Je kan het reglement hier vinden