Afvalcontainers in het jeugdlokaal

Afvalcontainer

Omschrijving

Na een bijeenkomst van de jeugdvereniging blijf je vaak achter met heel wat afval, van lege drankbrikjes tot overschot van knutselmateriaal.

Erkende Kortrijkse jeugdinitiatieven krijgen daarom gratis afvalcontainers die met de afvalronde kunnen worden buiten gezet.

Elke jeugdvereniging krijgt drie soorten afvalcontainers:

  • één of meerdere zwarte containers voor restafval (afhankelijk van de grootte van de vereniging)
  • een bruine container voor papier en karton
  • een blauwe container voor PMD-afval.

De rolcontainers zijn gratis maar de jeugdvereniging staat zelf in voor het leeg maken van de container door de rolcontainer aan de straatkant te zetten op de vooravond van de afval-ophaalronde in de buurt.

Bij de ophaalronde van PMD zetten jullie enkel de PMD-zak(ken) aan de straatkant. Een rolcontainer met zak in wordt niet geledigd.

Je kan als erkende jeugdvereniging gratis PMD-zakken verkrijgen in Tranzit.

LET OP!

Indien jullie het restafval in zakken in de voorziene restafvalcontainers gooien dan moet dit vanaf 1 januari 2023 in transparante zakken. Zo niet wordt de lading niet meer meegenomen. Jullie staan zelf in voor de aankoop van transparante zakken aangezien het gebruik van zakken in restafvalcontainers niet verplicht is.

Voorwaarden

Enkel erkende Kortrijkse jeugdverenigingen kunnen afvalcontainers voor hun jeugdlokalen verkrijgen.

Aanvragen

Wanneer?

Jeugdverenigingen kunnen (nieuwe) afvalcontainers aanvragen. Er wordt bijgehouden wanneer, hoeveel en waarom nieuwe containers er per jeugdvereniging worden aangevraagd. De containers zijn dus geen spelmateriaal! Bij diefstal of verlies wordt er bewijs van aangifte bij de politie gevraagd. Indien kapot, dan wordt de rolcontainer geruild met een nieuw exemplaar.

Hoe?

Je kan de containers aanvragen via tranzit@kortrijk.be

Kosten

Het gebruik van de rolcontainers is gratis.