Instrumentencarrousel

Zes- en zevenjarigen kunnen vanaf nu al in de eerste graad kennismaken met in totaal 4 verschillende instrumenten. Per schooljaar kunnen ze 2 lessenreeksen volgen van telkens 8 lessen. Aan het begin van het schooljaar maken de leerlingen een keuze voor een vaste combinatie van 2 verschillende instrumenten. 

De lessenreeksen vinden plaats in de hoofdschool in Kortrijk en in afdeling Avelgem. Ze gaan telkens van start in september en januari. Inschrijven kan niet online, maar wel per telefoon, per e-mail of op afspraak in de hoofdschool in Kortrijk of in Avelgem. Enkel leerlingen die ingeschreven zijn voor de Opmaatjes kunnen ook inschrijven voor de Instrumentencarrousel. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 100 per schooljaar (16 lessen).

De instrumenten waaruit de leerlingen kunnen kiezen in Kortrijk zijn piano, gitaar, (alt)viool, cello/contrabas, slagwerk, harp, accordeon, fluit, hobo, klarinet/saxofoon, fagot, trompet/hoorn, trombone/tuba en zang. In Avelgem is dat piano, gitaar, (alt)viool, klarinet/saxofoon en dwarsfluit.