Academie en Conservatorium openen inschrijvingen digitaal

Gepubliceerd op Dinsdag 19 mei 2020

Het Kortrijkse deeltijds kunstonderwijs heeft de inschrijvingen voor het komende schooljaar geopend. Met ruim 550 inschrijvingen voor de Academie en ruim 400 voor het Conservatorium in minder dan een week tijd, zijn de inschrijvingen vlot van start gegaan ondanks het feit dat ditĀ enkel digitaal mogelijk is gezien de coronamaatregelen.

Ook het Kortrijkse deeltijds kunstonderwijs werd getroffen door de coronacrisis. Van de ene op de andere dag moesten de lessen stopgezet worden in Academie Kortrijk en Conservatorium Kortrijk. Dat belette de leerkrachten niet om creatief aan de slag te gaan. Er werden manieren gezocht om toch contact te blijven houden met de leerlingen.

In mei starten traditioneel de inschrijvingen voor het volgende schooljaar op. Hoewel dit jaar enkel op digitale manier kan ingeschreven worden door de coronamaatregelen, werd besloten om de inschrijvingen toch al op te starten en zo de gewone structuur van een schooljaar te bewaren. Het belet de leerlingen duidelijk niet om in te schrijven. Na minder dan een week zijn er al ruim 400 inschrijvingen voor het Conservatorium en ruim 550 voor de Academie.