Hoger Beroepsonderwijs - HBO

Verder studeren niets voor jou? Dat dacht je maar!

HBO?

Zie je een bachelor-opleiding aan een hogeschool of universiteit niet echt zitten? Wil je toch nog niet gaan werken?

Werk je al, maar ben je aan een nieuwe uitdaging toe?

Maak dan kennis met het Hoger Beroepsonderwijs! Dit onderwijs situeert zich tussen het secundair en bachelorniveau. De opleidingen uit het Hoger Beroepsonderwijs bereiden je voor op het uitoefenen van een beroep en duren ongeveer twee jaar. Op de arbeidsmarkt is er veel vraag naar mensen met dit diploma. Die studie verhoogt dus je kansen op een job! 

Momenteel organiseren alleen de Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO) opleidingen van het Hoger Beroepsonderwijs. Een uitzondering daarop is de opleiding Hoger Beroepsonderwijs voor Verpleegkunde (HBO5-verpleegkunde). Deze opleiding wordt georganiseerd in scholen voor voltijds secundair onderwijs en duurt drie jaar in plaats van twee. In Kortrijk kan je deze opleiding volgen aan VIVES HBO5 verpleegkunde Kortrijk (lid van Katholieke Scholengroep RHIZO): Campus HBO5 - Verpleegkunde.

Voor wie?

Je kunt starten in het Hoger Beroepsonderwijs als je het secundair onderwijs hebt beëindigd. Het maakt niet uit of je uit de richting ASO, BSO, TSO of KSO komt.

Als je het secundair onderwijs niet hebt afgemaakt, maar je bent ouder dan 18 jaar, kan je ook toegelaten worden na een toelatingsproef.

Waar?

Hier vind je overzicht van alle CVO's in de regio Kortrijk.