Schrijven voor toneel met Pascale Platel en Pjeroo Roobjee

20/11

Pascale Platel (°1960) is een bekende Vlaamse actrice en theatermaakster die voornamelijk actief is in het jeugdtheater. Samen met haar broer Alain richtte ze het dans - en theatergezelschap Les Ballets C de la B op, waar ze in verschillende producties meedanste. Ze won met haar heel persoonlijk theaterwerk belangrijke prijzen: o.a. de Signaalprijs, de Watt - prijs en de Grote Theaterfestivalprijs. Ze werd meermaals genomineerd met theaterstukken. Ze is eveneens een radio (Lux) - en televisiebekendheid. Ze verleende haar medewerking aan diverse uitzendingen van De Laatste Show en Volt. In 2009 vertolkte ze een hoofdrol in de serie Jes. Zij woont in Gent en spreekt op een verrukkelijk - charmante manier het Gentse dialect. 

Pjeroo Roobjee (°1945 ) is een zeldzaam multi - talent. Hij is  actief als schrijver, schilder, tekenaar, graficus, vertaler, theatermaker, causeur, entertainer en zanger. De geschriften van Pjeroo Roobjee zijn op zijn zachtst gezegd ‘eigenzinnig’, monumentaal en majestueus. Wie niet vertrouwd is met dit werk loopt de kans verstrikt te raken in een zinderend beeldenlabyrint van taalvondsten. Je leest zijn werk als voorbijglijdende fresco’s met surreëel aandoende figuren . Mythische parabels en gelaagde vertelsels waarin men zich kan verlustigen aan knipogen, verwijzingen, citaten in een veelheid aan ‘literatuurwerelden’. Pjeroo Roobjee schept magische visioenen met een geweldige suggestieve kracht in een weelderigheid van talen en stijlen: het Roobjaans. Een druk versierd universum. Hij doet nooit artistieke toegevingen en gaat eigenzinnig zijn weg. Hij werd als schrijver meerdere malen bekroond. 

Gastheer Jos Verbist is sinds 1997 het artistieke boegbeeld en steracteur van Theater Antigone. Afgestudeerd aan het Hoger Instituut voor Dramatische Kunst Herman Teirlinck, Antwerpen, is hij sedertdien aan de slag in theater en opera in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk, bij o.a. NTgent, KVS Brussel, Arca Gent, Theater Antigone, Nationaal Toneel Den Haag, Théàtre de la Salamandre Lille, e.a.   Als acteur werkte hij o.a. bij KVS Brussel, NTgent, e.a. Hij speelde daarenboven als acteur ook in diverse langspeelfilms, kortfilms en televisiefilms.

zondag 20 november 2016 | 10.30 u. | Theater Antigone, 8500 Kortrijk
vvk € 7 (incl. reservatiekost) - add € 8  - EYCA € 5 | telkens drankje inbegrepen
reserveren via UiT in Kortrijk - 056 23 98 55 (max. 80 personen)

meer info via bibliotheek@kortrijk.be, 056 27 75 00, www.facebook.com/hetpenhuis

Zie ook

Opgemaakt op: 20/10/2016

Reactie toevoegen