GBS Kooigem

Website tijdelijk niet beschikbaar

De website zal tijdelijk niet beschikbaar zijn in de week van 10 januari 2022 wegens vernieuwingen.

Mondmasker

Nieuwe maatregelen

Beste ouder(s)

Het overlegcomité voerde geen grote veranderingen in i.v.m. Onderwijs. U leest ze hieronder.

Basisonderwijs

•       Alle leerlingen dragen vanaf het eerste leerjaar in regel een mondmasker. Dit laat toe om klasgenoten van een besmet kind te beschouwen als laagrisicocontacten. Dat geldt ook voor de kinderen in de kleuterklassen: hier is geen mondmaskerplicht, maar er moet wel goed verlucht worden, net zoals in alle andere klassen.

•       Pas wanneer er in één klas 4 besmettingen zijn óf wanneer 25% van de klas besmet is, gaat de volledige klas meteen voor 5 dagen in quarantaine.

•       Als een leerling een hoog risicocontact had buiten de klas en daardoor in quarantaine moet, mag het kind wel uit quarantaine om naar school te gaan.

Verkeersborden

Een veilige schoolomgeving

Beste ouder(s)

Om het voor iedereen verkeersveilig te houden in de schoolomgeving geef ik graag nog eens de afspraken mee.

 • Gelieve bij het ophalen/afhalen van uw kind te parkeren op de daartoe voorziene zones:

  • Op de parking voor de kerk
  • Op de parking achter de kerk.
 • Eens geparkeerd kan uw kind veilig uitstappen, te voet tot aan de school stappen en het zebrapad gebruiken om veilig over te steken.
 • Vlak voor de ingang van de school mag absoluut niet geparkeerd worden.
  • Wanneer u daar parkeert, dan staat u immers op het zebrapad, ofwel staat u te dicht bij het zebrapad. Daardoor creëert u een gevaarlijke situatie want de zichtbaarheid op het volledige zebrapad is onvoldoende.
 • Gelieve uw auto bij het parkeren ook niet onbewaakt achter te laten met draaiende motor.

Bedankt voor het opvolgen van deze afspraken. Zo helpt u de schoolomgeving veilig te houden voor iedereen.

Opening speelplein

Opening speelplein

De leerlingen mochten voor de herfstvakantie het speelplein gaan inspelen.

Bekijk hier de foto's

Erasmus Kooigem

Erasmus+ project EARTH

Deze week kwamen leerkrachten uit onze partnerscholen op bezoek in het kader van het Erasmus+ project EARTH. Uit Cyprus mochten we twee mensen verwelkomen, uit Slovenië drie.

Het werd een leerrijke uitwisseling van activiteiten en ideeën. De ploeg van MOS Vlaanderen (Milieuzorg op School) kwam maandag toelichten hoe je kan werken met KaMOShibaiverhalen in de klas. Ons schoolteam deed dit reeds tijdens de projectweek en het was dan ook interessant om werkjes, resultaten te kunnen presenteren aan onze partnerscholen. Maandagavond werd de ploeg dan verwelkomd op het Stadhuis door de Schepen van Onderwijs, mevrouw Kelly Detavernier.

Op dinsdag kwam Djapo op zijn beurt vertellen over hun aanpak van de thema’s klimaat en duurzaamheid.

Op woensdag waren we te gast in de Warande en lichtte men vanuit de Stad Kortrijk een hele reeks initiatieven toe die reeds ondernomen worden voor “Kortrijk klimaatstad”. In de namiddag volgde een fietstocht om verschillende “groene speelplaatsen” te bezoeken. De directeur van de school uit Cyprus gaf meteen het goede voorbeeld. Nadat ze 35 jaar niet meer had gefietst, fietste ze woensdag gezwind mee. En hielp zo meteen mee aan een iets duurzamere wereld!

Onze kinderen leerden hun eerste woordjes Sloveens en Grieks en plantten zelf klein fruit aan. Volgend jaar zullen ze kunnen snoepen van frambozen, aalbessen (wit, rood, zwart) en braambessen!

Het project loopt nog tot juni 2023 en de scholen delen hun informatie met elkaar via een gesloten digitaal platform: eTwinning.

Het was alvast een boeiende week! Het volgende uitwisselingsbezoek staat gepland in mei 2022. Dan gaan enkele leerkrachten op bezoek in Cyprus!

Bekijk hier de foto's

Terra is ziek

Projectweek "Terra is ziek"

Deze week startten we met het project “Terra is ziek”. Samen met alle kinderen en ouders proberen we deze week aandacht te hebben om Terra, onze aardbol, weer wat beter te maken.

We leren de kinderen iets bij over de klimaatproblematiek en bedenken samen hoe we de wereld een beetje groener en duurzamer kunnen maken! Zo zal er eind volgende week eens een vegetarische maaltijd op het menu staan! En de kinderen proberen deze week hun ecologische voetstap kleiner te maken. Volgende week sluiten we dan de projectweek af met een fijne receptie!

We werken er volop aan om Terra tegen volgende week weer wat gezonder te maken! U helpt toch ook?

Speelkoffers

Speelkoffers

Met de opbrengst van Tekenfund werden nagelnieuwe speelkoffers gekocht voor de verschillende groepen. Met de speelkoffers worden de speeltijden nog plezanter!

Kwartierlezen

Kwartierlezen

 • Vanaf maandag 6 september starten we in alle klassen en groepen met Kwartierlezen. De kinderen zullen daarbij elke dag een kwartier lezen. (In het eerste leerjaar wordt dat in het begin voorlezen door de juf.)
 • Met het Kwartierlezen wordt de leesvaardigheid verhoogd én wordt de leesmotivatie en het leesplezier verhoogd.
 • We kunnen rekenen op de Stadsbibliotheek, die voor alle klassen steeds leuke boekenkoffers ter beschikking zal stellen.
 • Het Kwartierlezen stopt niet in juni 2022. Het is de bedoeling dat Kwartierlezen door de jaren heen ingeburgerd raakt in het dagelijkse schoolleven in Kooigem!

Nieuwe regeling ochtendopvang en toegang tot de school

 • Er is betalende opvang van 7:00 tot 8:00.
 • Vanaf 8:00 hoeft er geen opvang meer betaald te worden.
 • Kinderen die voor 8:20 naar school komen, gaan binnen langs de hoofdingang. Ze komen bij juf Angelique in de turnzaal of op de speelplaats.
 • Om 8:20 gaan de kinderen dan naar de klas, om de dag rustig te beginnen.
 • Kinderen die vanaf 8:20 naar school komen, komen binnen via de hoofdingang (groep 4 en 5) of via het poortje aan het kleutergebouw (groep 1, 2, 3).
 • De lessen starten nog steeds om 8:35.

Inschrijven schooljaar 2021-2022

Illustratie voor de informatieavond

Infomoment speelplaats

Op donderdag 1 april was er een infoavond i.v.m. de speelplaats. Hebt u de voordracht gemist? Geen probleem. Hier vindt u de presentatie!

infomoment speelplaats kooigem

Maandmenu

Vanaf 1 september werken wij met een nieuwe maaltijdleverancier, Esthio.  Je kan de menu al raadplegen via onderstaande link: 

Maandmenu

Facebook pagina Kooigem

Volg ons nu ook via onze facebookpagina!

Nieuwe schoolreglement

Beste ouders, 

Via onderstaande link kunnen jullie het nieuwe schoolreglement voor het schooljaar 2021-2022 downloaden in PDF-formaat. 

Schoolreglement Kooigem 2021-2022

Groet

Directeur Herwig De Praitere