GBS Kooigem

OPROEP! Als school zijn wij voor onze allerkleinsten nog op zoek naar wat reservemateriaal zoals sokjes, broeken, ondergoed... We zijn door onze voorraad heen... Alvast heel erg bedankt!

oog voor lekkers

November - Oog voor lekkers op school

Vanaf vrijdag 8 november eten we met alle kinderen in de ochtendspeeltijd een stukje fruit of groente.  Er mogen die dag geen koeken worden meegebracht. Dit wordt ons tijdens het schooljaar gedurende 20 weken gratis aangeboden door de organisatie 'Oog voor lekkers'. Onze school koos ervoor om samen te werken met de stadsboerderij. Het fruit wordt op vrijdagmorgen op school geleverd en verdeeld over de klassen.  Wij kijken er alvast naar uit! 

We zijn nog op zoek naar ouders en/of grootouders die het zien zitten om elke vrijdag van 8 u 30 tot 9 u 30 fruit te komen snijden. Dit wordt zeker en vast een gezellig onderonsje. Indien je slechts een paar weken zou kunnen, mag je zeker ook aanmelden.
Wie interesse heeft, kan een mailtje sturen naar fanny.verstappen@kortrijk.be 

buren bij kunstenaars

Buren bij kunstenaars 18-19-20 oktober

Tijdens het weekend van Buren bij Kunstenaars stellen heel wat kunstenaars hun atelier open voor het grote publiek. Kom zeker eens een kijkje nemen want onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zullen er ook iets toevoegen.

Waar Sint-Laurentiuskerk
Kooigemplaats
8510 Kooigem
Wanneer
 • VR 18 oktober 2019 VAN 18:00 TOT 21:00
 • ZA 19 oktober 2019 VAN 10:00 TOT 12:00
 • ZA 19 oktober 2019 VAN 14:00 TOT 18:00
 • ZO 20 oktober 2019 VAN 10:00 TOT 12:00
 • ZO 20 oktober 2019 VAN 14:00 TOT 18:00
Prijs gratis

 

Meer info via: Buren bij kunstenaars

Kooigem Kraaknet

Kooigem KRAAKNET

Op zondag 20 oktober wordt Kooigem, in samenwerking met stad Kortrijk, KRAAKNET gemaakt. Zin om mee te helpen met de mooimaker van Kooigem? Vul gerust het briefje in en geef het af aan de juf of meester. (Je vindt het ook in bijlage terug!) Afspraak om 10 uur aan de ingang van de kerk. Er zullen ook leerkrachten aanwezig zijn om de kinderen te begeleiden bij het opruimen. De helpers worden nadien beloond!

Mooimakers

warmste wandeling

Warmste wandeling 17 november

Beste ouder(s)

De voorbije jaren organiseerden we telkens een gezinswandeling in de maand november. Het werd elke keer een gezellige tocht voor groot en klein. Dit jaar besloten we zelf geen wandeling te voorzien in Kooigem, maar sluiten we aan bij ‘De warmste wandeling’. Die wandeling wordt georganiseerd door vrienden van juf Sofie (uit onze school in Kooigem) en haar man Mathieu, die in juni overleed.

De leden van het oudercomité en het schoolteam nodigen u dan ook van harte uit op deze wandeling! Hieronder geven we u graag wat praktische info mee.

 • Wanneer?           Zondag 17 november 2019
 • Wat?                     Een wandeling van 5 km of 10 km
 • Tijdstip?              U kan starten tussen 10:00 en 13:00.
 • Waar?                   Don Bosco College, Don Boscolaan 30, Kortrijk
 • Bijdrage                5€ per persoon
 • Inschrijven           Stort het juiste bedrag op rekening BE48 1030 6277 4327 van ‘De Warmste Week’ met vermelding van naam

INSCHRIJVEN KAN NOG TOT 10 NOVEMBER

Warmste wandeling

Lezen

Lezen is leuk!

Van lezen word je slim. Op  onze school lezen we veel. Voor de kinderen die het moeilijk hebben om te lezen zijn er onze vrijwillige leesmoeders.
Zij komen ons op dinsdag en donderdag na schooltijd helpen bij het lezen! Een grote dankjewel voor Martine en Viviane!

2L

Lijnzaadkussenverkoop ALS

Voor onze verkoop van de lijnzaadkussentjes voor Music for Life gingen enkele leerlingen uit verschillende klassen aan de slag om deze te versieren met textielstiften. Het werden echte kunstwerkjes! 
Kussentjes kunnen nog altijd besteld worden! 

Samen tegen ALS

typen

Typlessen

Beste ouders, 

De data voor de typlessen voor dit schooljaar zijn gekend. Indien jullie je kinderen wensen in te schrijven voor de lessenreeks, gelieve dan aan te melden bij leerkracht of zorgcoördinator.

Data:
Maandag 20/04/2020 12:00
Maandag 27/04/2020 12:00
Maandag 04/05/2020 12:00
Maandag 11/05/2020 12:00

rommelmarkt

Rommelmarkt in Kooigem 22/09

Eindelijk…was de zon van de partij en kon de geplande rommelmarkt doorgaan.

En hoe…?
Er schreven zich 26 verkopers in waardoor Kooigemplaats meteen volgeboekt was. Dankzij het enthousiasme van zowel de verkopers als de bezoekers, kunnen we echt van een succes spreken.

Er werd een gezellig glaasje gedronken, heerlijke tonen kwamen uit het draaiorgel van Bertje, een babbeltje geslaan onder vrienden, herinneringen opgehaald met (oud)-studenten, vrienden, familie, buren,…  Gezellige drukte!!

Dank aan alle aanwezigen, in het bijzonder aan het oudercomité én de gemeentelijke basisschool Kooigem die dit evenement mogelijk maakten.
Klik zeker eens op onderstaande link om de foto's te bekijken. 

Rommelmarkt

Schoolteam en oudercomité

talbot house

Pedagogische studiedag 25/09 - Poperinge

Terwijl de kinderen tijdens de pedagogische studiedag gezellig thuis, bij oma en opa, of op een andere leuke plaats vertoefden, hebben ook de leerkrachten zich geamuseerd. We gingen met z'n allen samen op uitstap  met de trein naar Poperinge. Daar deden we een stadswandeling met gids en bezochten we het talbot house in de voormiddag in het thema van de Wereldoorlog. Een boeiende en leerrijke ervaring. In de namiddag stond teambuilding op het programma: Een leuk spelletje Boltra! Ondanks het slechte weer was het een geslaagde dag!

Pedagogische studiedag

 

lopen

Estafetteloop 09/10

Op woensdag 9 oktober 2019 namen enkele leerlingen van het eerste en tweede leerjaar deel aan de estafetteloop.

Deze MOEV-activiteit gaat elk jaar door bij ons in Kooigem en is steeds een leuke samenkomst.

Onze kindjes deden super goed hun best om samen met hun vriendjes of vriendinnetjes uit het zelfde groepje zoveel mogelijk toertjes te lopen.

We vinden het heel fijn dat jullie meededen aan deze sportactiviteit!

Bekijk zeker eens de mooie foto's in onderstaande albums:

Estafetteloop 1
Estafetteloop 2

apps

Cursus apps en websites

Interesse in een cursus om te leren werken met apps en websites? Bekijk gerust eens de folder via onderstaande link:
Cursus apps en websites