GBS Kooigem

zoete summer wandeling

Zoete Summer wandeling

  • Een fijne bubbelwandeling van 4 km met lekkere tussenstopjes en een leuke bingo voor de kinderen
  • De wandeling loopt doorheen het schoolgebouw zodat je kan binnen gluren in de lokalen, werkjes van de kindjes kan zien,...

 

Start tussen 14u en 16u op 't Pleintje - Oude Pastorijstraat - Kooigem

 

Schrijf je snel in!

Mail naar oc.kooigem@gmail.com vóór 9 juni (naam + aantal vermelden)

 

Betalen doe je bij aankomst.

€ 6 per persoon (vanaf 12 jaar), € 3 per kind (2-12 jaar)

Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen gratis deelnemen.

lesvrije dag

Kalender eind schooljaar

Beste ouders, graag herinneren we jullie nog eens aan de lesvrije dagen voor de maanden mei en juni.

 Op volgende dagen is er geen school:

- donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei: Hemelvaart

- maandag 24 mei: pinkstermaandag

- maandag 7 juni: lokale vrije dag

- woensdag 30 juni: Alle scholen van de scholengemeenschap KADANZ zijn die dag gesloten. Voor de leerkrachten is dit een werkdag (personeelsvergadering, overgangsgesprekken). Deze beslissing werd door de scholengemeenschap pas later in het schooljaar genomen en kon daardoor nog niet vroeger meegedeeld worden. De laatste lesdag voor de kinderen valt dus op dinsdag 29 juni 2021.

Extra-murosklassen

Vanuit het Departement Onderwijs worden nog steeds geen extra- murosklassen toegelaten, zeker nog tot 16 mei. Daardoor zijn alle extra-murosklassen dit schooljaar geannuleerd moeten worden. (zeeklas, avonturenklas, boerderijklas).

We werken aan een nieuwe formule, waarbij groep 3, 4 en 5 in het volgende schooljaar samen op extra- muros zullen gaan. Eens plaats en datum gekend, hoort u er meer over.

Maar we willen onze zesdeklassers toch nog een leuk afscheid bezorgen. Daarom zijn we nog een toffe dagactiviteit aan het uitzoeken! Wordt dus vervolgd!

informatieavond

Infomoment speelplaats

Op donderdag 1 april was er een infoavond i.v.m. de speelplaats. Hebt u de voordracht gemist? Geen probleem. Hier vindt u de presentatie!

infomoment speelplaats kooigem

Nieuwskrantje KRAKO !

Beste ouder(s), de school pakt vanaf deze week uit met een nieuwskrantje: KRAKO. (krant Kooigem) Het krantje mag u elke week in uw mailbox verwachten.

Met het krantje willen we u nog beter informeren over wat reilt en zeilt in de school en in de groepen! U kan het krantje ook raadplegen via volgende link: https://www.kortrijk.be/gemeenteschool/nieuwskrantje-krako

We wensen u veel leesgenot!

dankjewel

Bedankt!

Het schoolteam wil u van harte bedanken voor het steunen van onze acties “Tekenfund” en de “pannenkoekenverkoop”. De opbrengst zal gebruikt worden om het spelen tijdens de speeltijden aantrekkelijker te maken. In het najaar van 2020 kwam er reeds een tafeltennistafel op de school. Die wordt al gretig gebruikt. Momenteel zijn we ook aan het bekijken om een tafelvoetbal te plaatsen. Ook een sjoelbak of een ander (volks)spel behoort tot de mogelijkheden. Ook in de leerlingenraad kunnen nog ideeën los komen.

U hoort er in de toekomst dus ongetwijfeld nog meer over!

Maandmenu

Vanaf 1 september werken wij met een nieuwe maaltijdleverancier, Esthio.  Je kan de menu al raadplegen via onderstaande link: 

Maandmenu

Facebook pagina Kooigem

Volg ons nu ook via onze facebookpagina!

Inschrijven schooljaar 2021-2022

Nieuwe schoolreglement

Beste ouders, 

Via onderstaande link kunnen jullie het nieuwe schoolreglement voor het schooljaar 2020-2021 downloaden in PDF-formaat. 

Schoolreglement Kooigem 2020-2021

Groet

Directeur Herwig De Praitere