GBS Kooigem

pannenkoeken

Pannenkoeken

We verkopen opnieuw heerlijke, verse pannenkoeken ! Maandag heeft uw kind een brief meegekregen met meer info. De kostprijs voor 1 kg bedraagt 7 euro. De opbrengt van de verkoop wordt gebruikt voor de verfraaiing van onze speelplaats. Bestellen kan nog tot dinsdag 26/01/2021. De pannenkoeken worden op woensdag 3/02/2021 geleverd. Alvast bedankt voor de steun!

Speeltijden

Beste ouders,

Vanaf maandag werken we met een A en B week wat betreft de speeltijden voor het lager.

A week = voormiddag op het pleintje, namiddag op de speelplaats

B week = voormiddag op de speelplaats, namiddag op het pleintje

 

Met de wintermaanden in aantocht, graag aandacht voor goede kledij. Eventueel laarzen, verse kousen, pantoffels, ...

Op dinsdag en vrijdag mogen ze met een skateboard op de ramp (op het pleintje), mits een volledige bescherming!

Geen bescherming = niet op de ramp!

Typelessen

Op volgende data gaan er typelessen door:

Vrijdag 12/03/2021 12:00
Vrijdag 19/03/2021 12:00
Vrijdag 26/03/2021 12:00
Vrijdag 02/04/2021 12:00

regenkledij

Regenkledij

Beste ouders,

Ze voorspellen heel wat regenbuien de komende dagen. Denk eraan om de kinderen goede kledij aan te doen, want wij gaan nog steeds spelen op het pleintje in de speeltijd.

Alvast bedankt!

Aanpassingen afhalen

Beste ouders                                                            

De eerste schoolweek zit er weeral op. Voor het afhalen van de kinderen passen wij vanaf maandag 7 september enkele zaken wat aan zodat het voor u wat makkelijker wordt.  Ik zet ze even op een rij:

  • Kinderen van groep 1, 2 en 3 (kleuters en L1, L2) worden gebracht en afgehaald via het poortje aan het kleuterblok. Nieuw is dat u als ouder opnieuw kan binnenkomen via het poortje. U wacht dan buiten aan de klas (op het grasplein, voldoende afstand houden a.u.b.). De kinderen blijven in de klas zitten en de juf stuurt uw kindje dan tot bij u.
  • Kinderen uit groep 4 en 5 (L3, L4, L5 en L6) die een broertje of zusje hebben in het kleuterblok (kleuters en L1, L2) mogen aansluiten in het kleuterblok, om daar afgehaald te worden. Deze kinderen gaan bij het verlaten van de klas eerst naar de turnzaal bij juf Angelique. Bij het belsignaal vertrekken de kinderen naar het kleuterblok om aan te sluiten bij hun broertje/zusje.
  • Kinderen die met de fiets zijn en alleen naar huis mogen gaan bij het verlaten van de klas ook eerst naar de turnzaal bij juf Angelique. Bij het belsignaal mogen ze alleen vertrekken naar huis.
  • Kinderen die met de fiets zijn en onder begeleiding naar huis gaan, gaan bij het verlaten van de klas eerst naar de turnzaal bij juf Angelique. Bij het belsignaal mogen ze met hun fiets plaats nemen voor de school (hoofdingang) om daar hun begeleider op te wachten.

Voor de andere kinderen verandert er niks: zij worden afgehaald op de afhaalplaatsen. Mag ik u wel vragen om uit te stappen uit uw wagen en het kind zelf te komen ophalen a.u.b.? Zo kunnen de leerkrachten goed het overzicht bewaren over de volledige groep en blijft het voor iedereen veilig.

Alvast bedankt voor de medewerking.

Maandmenu

Vanaf 1 september werken wij met een nieuwe maaltijdleverancier, Esthio.  Je kan de menu al raadplegen via onderstaande link: 

Maandmenu

Facebook pagina Kooigem

Volg ons nu ook via onze facebookpagina!

Inschrijven schooljaar 2020-2021

Nieuwe schoolreglement

Beste ouders, 

Via onderstaande link kunnen jullie het nieuwe schoolreglement voor het schooljaar 2020-2021 downloaden in PDF-formaat. 

Schoolreglement Kooigem 2020-2021

Groet

Directeur Herwig De Praitere

Corona: De school start volledig op, alle klassen kunnen volledige dagen naar school komen.