GBS Kleuterschool Blauwe Poort

boven de wolken (groot)

Actie Warmste Week

Beste ouders en sympathisanten,

Naar aanleiding van de Warmste Week willen wij ook ons steentje bijdragen.

Wij openen op vrijdag 15 en vrijdag 29 november van 15u - 16u30 een pop-up koffiebar op school ten voordele van de organisatie 'Boven de wolken'. Je kan er gezellig genieten van een kopje koffie of thee en lekkernijen tegen democratische prijsjes.

Vrienden en kennissen zijn zeker ook welkom!

We hopen op een talrijke opkomst zodat we de organisatie een duwtje in de rug kunnen geven.

Warme groeten,

vanwege het schoolteam

De Warmste Week

Actie Warmste Week: STAYIN' ALIVE FOR LIFE

Op 11 december 2018 stonden wij als bevriende mama’s van Miet en Jakob machteloos toen ze hun kleine Pip als sterrenkindje moesten laten gaan. Waar geen woorden voor te vinden waren, kon het Berrefonds hen toch troost bieden met het herinneringskoffertje. Ook hun zoontjes Sef en Polle koesteren mooie herinneringen aan hun kleine zus dankzij de inhoud van de koffer.

In het kader van de warmste week willen wij aan de hand van een reanimatiecursus geld inzamelen voor dit fonds, om zo alle ouders te steunen die met het verlies van een kind te maken hebben.
Deze reanimatiecursussen, gegeven door een opleider van het Rode Kruis, gaan door op maandag 25 november en donderdag 28 november, in GBS kleuterschool de Blauwe Poort, telkens van 18u30 tot 21u30. Op maandag kan je de EHBO-cursus voor kinderen en baby’s volgen, op donderdag reanimatie en AED (automatische externe defibrillator). Je betaalt 15 euro per cursus, die integraal naar het goede doel gaat, en krijgt hiervoor ook een drankje aangeboden in de pauze.

Je kan je inschrijven tot en met 20 november 2019 via onderstaande link:www.bit.ly/warmsteweekkortrijk

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt!

Kan je niet aanwezig zijn op de cursus maar wil je toch graag iets bijdragen aan onze actie?Dat kan via het rekeningnummer BE37 9733 7703 8428.

Bij vragen of opmerkingen kan je ons contacteren via e-mail: warmste.week.kortrijk@gmail.com

Omdat het hart doet leven.

 Bedankt voor jullie steun.

Sylvie, Julie, Carolin, Anne-Sophie, Charline

oog voor lekkers

Oog voor lekkers

Vanaf 8 november start de actie 'Oog voor lekkers'. Elke vrijdag eten we met alle kleuters in de ochtendspeeltijd een stukje fruit of groente. Dit wordt ons tijdens het schooljaar gedurende 20 weken gratis aangeboden door de organisatie 'Oog voor lekkers'.  Op vrijdag moet er dus geen fruit meegebracht worden.

herfstvakantie

Nieuwtjes uit de klas

 

In de 1ste kleuterklas zijn de kleuters op kabouterpad geweest in het park.  De kleuters van de 2de kleuterklas hadden de voorbije weken bezoek van .... spookjes!  In de 3de kleuterklas hebben ze gewerkt rond het thema 'Allemaal beestjes'. 

Neem zeker ook een kijkje bij onze kalender, want er staan enkele leuke activiteiten gepland van het oudercomité.

Veel kijkplezier en we wensen jullie een fijne herfstvakantie toe!

oog voor lekkers

November - Oog voor lekkers op school

Vanaf vrijdag 8 november eten we met alle kinderen in de ochtendspeeltijd een stukje fruit of groente.  Er worden die dag geen koeken gegeten. Dit wordt ons tijdens het schooljaar gedurende 20 weken aangeboden door de organisatie 'Oog voor lekkers'. Onze school koos ervoor om samen te werken met de stadsboerderij. Het fruit wordt op vrijdagmorgen op school geleverd en verdeeld over de klassen.  Wij kijken er alvast naar uit! 

We zijn nog op zoek naar ouders en/of grootouders die het zien zitten om elke vrijdag van 8 u 30 tot 9 u 30 fruit te komen snijden. Dit wordt zeker en vast een gezellig onderonsje. Indien je slechts een paar weken zou kunnen, mag je zeker ook aanmelden.
Wie interesse heeft, kan gerust een juf aanspreken. 

schoolbus

Op donderdag 3 oktober zijn de kleuters van de 2de en 3de kleuterklassen op uitstap geweest naar de Gavers. Daar hebben de kleuters het beestig natuurpad kunnen uitvoeren onder begeleiding van een gids. Spelenderwijs hebben de kleuters heel wat bijgeleerd. Er was ook nog wat tijd om het nieuwe speelplein van de Gavers te verkennen. Het was een super leuke dag! 

Beestig natuurpad

Interesse in een cursus om te leren werken met apps en websites? Bekijk gerust eens de folder via onderstaande link:
Cursus apps en websites