Fietsfeest wijdt eerste fietszone van het land in

Vanaf vrijdag 28 juni is de fiets koning in het centrum van Kortrijk. De volledige binnenstad wordt dan samen met de bestaande voetgangerszone en de woonerven één grote fietszone van maar liefst 74 aaneengesloten straten waar de fietser hoofdgebruiker wordt. Dit wordt de eerste en grootste fietszone van het land. 

In de fietszone zijn auto’s welkom maar ze mogen de fietsers niet inhalen en rijden maximum 30 km per uur. Fietsers mogen de hele breedte van de weg (in een éénrichtingsstraat) of rijbaan (in een tweerichtingsstraat) gebruiken. De twaalf toegangen naar de fietszone kregen rode vlakken en verkeersborden en de volledige oppervlakte is voorzien van niet minder dan 500 fietsemblemen om de weggebruikers attent te maken op de fietszone.

De Doorniksestraat ter hoogte van de Vlasmarkt is één van de toegangspoorten tot de fietszone. Nu vrijdag 28 juni tussen 12 en 14 uur trappen we daar de opening van de fietszone op gang met een fietsfeest. Je kan er genieten van fijne deuntjes vanop een cargofiets, lekkers van de bakfietsfoodtruck en ijsjesfiets en van een drankje op de Vlasmarktterrassen. Je bent van harte welkom om mee te vieren.

Fietszone
Vanaf vrijdag 28 juni is de fiets koning in het centrum van Kortrijk. De volledige binnenstad wordt dan samen met de bestaande voetgangerszone en de woonerven één grote fietszone van maar liefst 74 aaneengesloten straten waar de fietser hoofdgebruiker wordt.