Dien hier je aanvraag in

Sinds 21 maart 2022 is er een nieuw evenementenloket en is de manier van aanvragen dus ook veranderd. Lees daarom zeker eerst onderstaande vooraleer je verder gaat.

Hoe moet je je aanvraag indienen?

Het aanvragen van een evenement bestaat uit twee delen:

  1. Vul eerst het basisformulier in met de algemene info (wanneer, waar, wie). Na het indienen van het basisformulier wordt het vervolgdossier automatisch geopend. Je kan dit direct invullen of op een later moment doen. Je vindt het immers terug in je evenementaanvragen als je opnieuw inlogt.
  2. Het vervolgdossier bestaat, afhankelijk van het type evenement, uit een aantal tabbladen. Vul ieder tabblad in en bewaar. In deze tabbladen kan je ook materiaal aanvragen. Dien het vervolgdossier in wanneer volledig ingevuld.
  3. Na het indienen van het vervolgdossier zal een dossierbehandelaar je verder begeleiden bij je evenementaanvraag.
  4. In een aantal gevallen zal je gevraagd worden om extra veiligheidsvragen in te vullen en/of bijlages van een aantal documenten bij je dossier te voegen (tabblad ‘documenten’).
  5. Hiervoor zal de dossierbehandelaar met je contact opnemen via de portaalreacties. Van iedere portaalreactie wordt je via e-mail verwittigd. Via diezelfde portaalreacties kan je met je dossierbehandelaar communiceren.
  • Eventuele vergunningen en/of attesten die je nodig zou hebben, worden door je dossierbehandelaar opgeladen onder het tabblad ‘documenten’. 

Rubriek met veel gestelde vragen

FAQ Evenementenloket