De resultaten

Niet minder dan 9880 Kortrijkzanen lieten hun stem horen in het eerste digitaal referendum. Op de vraag of een maandelijkse autovrije zondag een goed idee is, antwoordden jullie negatief.

Het stadsbestuur wil alle deelnemers bedanken. Het digitale referendum is een belangrijke stap in het betrekken van onze inwoners bij grote beslissingen in onze stad.

57 % van de stemmers gaat niet akkoord dat de Kortrijkse binnenstad één vaste zondag per maand autovrij wordt. Het stadsbestuur respecteert dit signaal van de Kortrijkzanen. We blijven hoe dan ook verder werken aan veilig en vlot verkeer, niet alleen in de binnenstad, maar ook in de rand en de deelgemeenten.

Het digitaal referendum keert volgend jaar terug met een nieuwe stelling. Deze keer zullen jullie mee kunnen bepalen wat de vraag zal zijn. Meer informatie hierover verneem je in een volgend stadsmagazine. We hopen ook dan weer op jullie massale deelname. Samen maken we van Kortrijk de Beste Stad van Vlaanderen.

Resultaat eerste digitaal referendum

Op zondag 20 oktober om 18.15 uur maken we de resultaten bekend tijdens een persvoorstelling.

De persconferentie met presentatie van de resultaten kan je live volgen vanaf 18.15 uur op zondagavond 20 oktober via deze website maar ook via  YouTube Live via het kanaal van Stad.