DEPART XXL – Vast Coronaproof Eventplein

Sketch departa

Kortrijk werkte als eerste stad in Vlaanderen aan een vast coronaproof evenementenplein. 

Panama Events, een onderdeel van de Panama Group, werd hiervoor ingeschakeld en maakte interessante keuzes om op een bijzonder creatieve manier het project te realiseren. Er werd een sfeervolle basisinfrastructuur uitgebouwd via gestapelde zeecontainers.

Deze basisinfrastructuur van het eventplein bevat onder meer afbakening, toiletten, een neutrale baropstelling en een bescheiden podium. De opstelling nodigt uit om er evenementen van verschillende aard te organiseren en laat voldoende openheid aan organisatoren om creatief met het plein om te springen. 

Depart XXL is voorzien om ook in de wintermaanden evenementen te organiseren en kan kosteloos gebruikt worden voor zowel kleine als grote evenementen.

Er kan nauw samengewerkt worden met de indoor evenementenhal Depart.

Het totaalconcept kreeg de toepasselijke naam Depart XXL.

Wil je iets organiseren op het plein?

  • De basisinfrastructuur van Depart XXL (en de technische installatie in Depart indoor) worden gratis aangeboden.
  • Je staat zelf in voor de detailaankleding (tafels, stoelen, zetels, congres-setting, licht- en geluidsinstallatie ....) om zo de sfeer van je event te creëren. 
  • Elke organisator zal een gebruiksovereenkomst - die een plaatsbeschrijving van de aangeboden installatie zal omvatten - dienen te ondertekenen.  Je bent zelf verantwoordelijk voor schade aan deze gratis infrastructuur.
  • Organisatoren kunnen inkomsten genereren door de ticketing en de baropbrengsten.  Er dient steeds een heldere begroting voorgelegd te worden. We vragen in ruil de toegangs- en drankprijzen toegankelijk te houden en steeds logo Stad Kortrijk en Depart XXL te gebruiken.

Depart XXL aanvragen voor je event, doe je via het evenementenloket. Het is voldoende om dag, datum, uur, locatie en opzet van je organisatie te vermelden. Een evenementenadviseur neemt dan contact op om jouw evenement verder door te spreken.

 

Event kalender en ticket info

Huishoudelijk reglement Depart XXL outdoor

Technische info Depart XXL (basisinfrastructuur) 

Coronamaatregelen voor events

Dien je event aanvraag in via het evenementenloket