Maak je afspraak: Tvelootje, Fietskeuken of Poezewoef

Tvelootje

Kinderen fietsen graag, maar groeien en hebben na verloop van tijd een nieuwe fiets nodig. De oude fiets is niet versleten, maar wordt niet meer gebruikt. Dat is niet duurzaam. Bovendien zijn fietsen duur.

Om ervoor te zorgen dat elk kind kan fietsen, startte stad Kortrijk samen met een groep vrijwilligers Tvelootje op, een uitleendienst voor loop- en kinderfietsen. Kom met je kind (2 tot 12 jaar) langs op woensdagnamiddag. Je kind wordt opgemeten en krijgt een fiets op maat als je een jaarabonnement neemt. Schenk je een fiets in goede staat, dan krijg je gratis een jaarabonnement.

Maak een afspraak voor Tvelootje

Fietskeuken

Scheelt er iets aan je fiets? Dan kan je elke 1ste dinsdag van de maand langsgaan in De Fietskeuken.

Het is de bedoeling dat je zelf aan je fiets sleutelt, maar met de hulp van een vrijwilliger die weet hoe het moet. Al het nodige materiaal is aanwezig, net als een waaier aan vervangstukken. Je betaalt enkel de gebruikte vervangstukken en dit voor een klein prijsje. Je brengt één fiets per persoon mee.

Maak een afspraak voor Fietskeuken

Poezewoef

Bij dierenvoedselbank Poezewoef kunnen kwetsbare personen er gratis dierenvoeding krijgen met verwijsbrief van hun financieel begeleider. Deze bedeling beperkt zich tot drie huisdieren per gezin. De hoeveelheid voeding is berekend volgens het huisdier en is voldoende om 14 dagen te overbruggen.

Maak een afspraak bij Poezewoef