Dakenscan

Verliest jouw dak warmte?

Op de thermografische beelden van de stad kan je aflezen hoeveel warmte via de daken verloren gaat. We helpen je graag met de interpretatie van dakenscan voor ujow dak. We verwelkomen je daarvoor tijdens de openingsuren aan de blauwe balie, of helpen je telefonisch verder (1777). 

Benieuwd naar het warmteverlies van jouw dak? Klik op de knop hieronder en vul jouw adres in. Zo zie je snel of er veel of weinig warmte ontsnapt langs jouw dak.

Bekijk het warmteverlies van jouw dak op de dakenscan

Veel gestelde vragen bij de dakenscan

 

De stad Kortrijk fotografeerde op dinsdagavond 19 januari 2016 de warmteverliezen van alle Kortrijkse daken.

Kortrijk streeft naar kwaliteitsvolle woningen in de stad. Om dit te realiseren ondersteunen we inwoners die willen renoveren. Kortrijk streeft er ook naar een klimaatstad te worden, met gezonde lucht en weinig energieverbruik.

We willen een stad zijn waar het gezond om wonen is en waar de energiefactuur laag is voor iedereen.

De eerste voorwaarde voor een goed huis is een goed dak. Er gaat vaak veel warmte en dus ook geld verloren door het dak van de Kortrijkse huizen. Globaal wordt aangenomen dat dertig procent van alle warmte in een woning via het dak verdwijnt. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Op de foto

Op 19 januari 2016 werden de daken van het hele grondgebied van de stad Kortrijk gefotografeerd. Via deze thermografische luchtfoto krijgen we een duidelijk beeld van de warmteverliezen via het dak van alle woningen. Zo kan iedereen zien of er langs zijn/haar dak ook veel geld verloren gaat. Na de opnames verwerken we de foto’s tot een thermografische kaart. Contacteer renovatie@kortrijk.be voor een interpretatie van de gegevens op de kaart.

En dan kan je aan de slag. De renovatiebegeleiders helpen je graag bij het plannen van de renovatie, geven advies hoe je een kwaliteitsvolle dakisolatie laat aanbrengen en vertellen je alles over de premies die er voor het isoleren van een dak bestaan.

Het is handig voor de interpretatie van de warmtebeelden als je weet of je thuis was op het moment van de opnames (dinsdag 19 januari 2016 tussen 19.00 en 23.00u) én of er verwarmd werd in de kamers vlak onder het dak.

 

Veelgestelde vragen over de dakenscan
De dakenscan kan vragen oproepen. Denk maar aan "ik vind mijn dak niet" of "de voorkant van mijn dak heeft een andere kleur dan de achterkant" en "er is een rode vlek te zien op mijn dak". Antwoorden voor deze en andere veelgestelde vragen vind je hier.
Kortrijk renoveert
Kortrijk streeft naar kwaliteitsvolle woningen in de stad met een ambitieus actieplan, premies en renovatiebegeleiding.
Renovatiebegeleiding
Verbouwplannen? De renovatiebegeleiders komen graag bij je langs met advies en begeleiding. Gratis!