Dienstverlening Stad Kortrijk

Vanaf 15 augustus is het dragen van een mondmasker niet meer verplicht aan de rand van de stad en in de deelgemeenten. De algemene mondmaskerplicht geldt vanaf dan enkel nog in het centrum waar de bevolkingsdichtheid het grootst is (gebied binnen de R36).

Stadhuis

De balie Burgerzaken is van maandag tot en met zaterdag open, maar je kan er enkel terecht op afspraak. Je belt voor een afspraak naar het gratis nummer 1777 of je surft naar de website van Stad Kortrijk.

Betalen kan enkel met de bankkaart. Ben je ziek, blijf dan thuis en verzet je afspraak.

De stad roept op om zoveel mogelijk gebruik te maken van de digitale dienstverlening: kortrijk.be/thuisloket. Kom zoveel mogelijk alleen.

Klik hier om een afspraak te maken

De balie Onthaal - 1777 is elke werkdag open van 9 tot 17 uur. Je moet wel eerst een afspraak maken. Dat kan via het gratis nummer 1777.

De balie Bouwen, Ondernemen & Wonen is enkel toegankelijk op afspraak. Wil je openbare onderzoeken inkijken? Heb je andere vragen in verband met (ver)bouwen, milieu, omgevingsvergunningen of wonen? Maak een afspraak via 056 27 84 00 of bouwen.milieu.wonen@kortrijk.be.

 

Ontmoetingscentra

Op dinsdag 26 mei startten de onthaalfuncties van de OC’s terug op. Je kan er terecht voor de aanvraag van verschillende attesten van burgerzaken, reserveringen van zalen voor het najaar, verkoop van rattenvergif… Een aantal onthalen blijven nog gesloten, maar er zijn dichtbij alternatieven.

Bekijk hier het overzicht

 

Uitleendepot 102 

Uitleendepot 102 is enkel toegankelijk op afspraak, in eerste instantie voor het lenen van parkeerverbodsborden. 

Klik hier om een afspraak te maken

 

Sociaal Huis

Het Sociaal Huis blijft enkel op afspraak werken. Dat kan telefonisch, via e-mail of online. De sociale dienst heeft intussen de huisbezoeken heropgestart en ook de zitdagen van de externe diensten zijn herbegonnen.

Klik hier voor meer informatie

 

Wijkcentra

Een aantal wijkcentra is toegankelijk sinds woensdag 27 mei. Dat geldt enkel voor één-opééncontact, zoals pedicure, hulpvragen en de verkoop van producten. De cafetaria’s van de wijkcentra blijven gesloten en er worden ook geen groepsactiviteiten georganiseerd.

Bekijk hier het overzicht

 

Deelfabriek

De Deelfabriek heeft voorzichtig haar deuren heropend. Niet alle diensten zijn opnieuw open.

Bekijk hier het overzicht