Cultuur, sport en vrije tijd

Cultuur

De Kortrijkse musea Texture en 1302 zijn open. De bezoekers moeten zich wel aan de nodige veiligheidsmaatregelen houden en vooraf je ticket online te boeken. 

De centrale bibliotheek en de buurtbibliotheken schakelen vanaf maandag 29 juni voorzichtig over naar een quasi normale werking, de centrale bib is dan ook weer open in de voormiddag (nooit op dinsdag). Handen ontsmetten en veiligheidsafstand van 1,5 meter bewaren zijn verplicht, het dragen van een mondmasker wordt aangeraden.

Klik hier voor meer info over de huidige werking van de bib

De toeristische dienst is opnieuw open. De Schouwburg, theaters en bioscopen blijven tot nader order gesloten. 

De ticketdienst UiT in Kortrijk is niet open. Ondertussen worden de talrijke mails met vragen tot terugbetaling verwerkt. De dienst is voorlopig enkel telefonisch bereikbaar op 056 23 98 55.

Sport

Sportclubs mogen weer in hun vertrouwde sportaccommodatie sporten. Het is wel zo dat contactsporten (judo, boksen, voetbal...) zich moeten beperken tot trainingen zonder contact. Sportclubs dienen wel contact op te nemen met de beheerder van het sportcentrum om hun trainingsuren opnieuw aan te vragen vooraleer hun werking terug op te starten.

Zwemmen in de overdekte zwembaden is vanaf 1 juli toegelaten onder bepaalde voorwaarden. 

Sportplus

Een aantal activiteiten onder begeleiding starten weer op.  Voor aerobic en fitness geldt de noodzaak van reserveren. Dat kan via vrijetijd.kortrijk.be via het tabblad ‘op afspraak. Voor de slagsporten kan je naast outdoortennis nu ook voor squash, badminton en indoortennis opnieuw reserveren, weliswaar nog beperkt (zie vrijetijd.kortrijk.be). Opgelet: Squash, badminton en tennis kan enkel met mensen binnen hetzelfde gezin of met mensen met wie er nauwer contact is, d.w.z. de uitgebreide bubbel.

De wekelijkse kinderactiviteiten starten niet meer op in juni vermits het lesgeversteam in deze periode ook door de stad ingezet wordt voor kinderopvang in de scholen. Voor de volwassenen kan geen volwaardig traject meer worden opgestart dit seizoen en deze cursussen worden dan ook geannuleerd.

Vanaf 1 juli starten de vakantiekampen. Inschrijven voor deze kampen kan nog steeds altijd via vrijetijd.kortrijk.be.

Klik hier voor meer info over sporten in Kortrijk

Vrije tijd

Jeugdbewegingen mogen deze zomer op kamp gaan, maar onder bepaalde voorwaarden. Ook de speelpleinwerking mag deze zomervakantie georganiseerd worden.

Alle speellocaties in Kortrijk en deelgemeenten zijn open. Kinderen kunnen opnieuw spelen in parken, op speelpleinen, ravotspots en trapveldjes, in een speelstraat en - mits de geldende voorwaarde van max. 20 personen - op speelvelden. Ouders moeten de afstandsregel van 1,5 meter respecteren. Ook speeldomein de Warande opent opnieuw de deuren voor het brede publiek, dit tot 1 juli. Dan starten de zomerkampen.

De jeugdhuizen gingen op 8 juni ook opnieuw open, mits heel wat maatregelen, zoals werken op reservatie, enkel bediening aan tafel, zoveel mogelijk cash geld vermijden, enz.

In Tranzit startten de bandrepetities en dansrepetities terug op.