Musicalopleiding

Gepubliceerd op Woensdag 22 juni 2022

Wist je dat je in het Conservatorium ook een musicalopleiding kan volgen? Jawel! In de derde graad behoort deze domeinoverschrijdende richting tot de mogelijkheden. In het schooljaar 2022-2023 is er een extra reden om hiervoor in te schrijven. Er wordt namelijk het hele schooljaar lang toegewerkt naar een echte musicalopvoering!

Annie, een echte klassieker

Gedurende het schooljaar 2022-2023 word je in de musicalopleiding van Conservatorium Kortrijk klaargestoomd door drie professionele coaches in zang, theater en dans. Wekelijks op woensdag kom je samen met de musicalgroep en worden je zang-, dans- en acteerskills bijgeschaafd. De apotheose vindt plaats op woensdag 17 mei in de Spikkerelle in Avelgem. Dan wordt de musicalklassieker Annie opgevoerd.

Voor wie

De musicalopleiding gaat van start in de derde graad. Dat is vanaf de leeftijd van 12 jaar (eerste middelbaar), maar inschrijven kan tot en met de leeftijd van 17 jaar.

Lessenpakket

  • 1 uur musical dans (woensdag om 15.45 uur)
  • 1 uur musical zang (woensdag om 18 uur)
  • 1 uur musical theater (woensdag om 19 uur)

Er zijn ook gezamenlijke coachings doorheen het schooljaar.

Auditie en inschrijving

Leerlingen met een passie voor musical, kunnen auditie doen op woensdag 21 september 2022. Je inschrijving is pas definitief als je slaagt voor de auditie. Meer informatie over de inschrijvingsprocedure vind je alvast op www.kortrijk.be/conservatorium/inschrijvingen.

Meer info en/of vragen?

Om je in te schrijven voor de auditie, stuur je een mailtje naar conservatorium@kortrijk.be. Voor meer info over de opleiding kan je terecht bij vanessamatthys@hotmail.com.

Annie Musical