Conservatorium Connects

Geen openbare toonmomenten, geen Matineeconcerten en geen andere evenementen voor de leerlingen en sympathisanten van Conservatorium Kortrijk. Maar als de toeschouwers niet meer tot bij ons kunnen komen, dan brengen wij de vruchten van ons werk rechtstreeks tot in de woonkamers.

Kunst en cultuur hebben een verbindende kracht. In normale tijden tref je elke dag volle zalen in Kortrijk. Door corona is het fysieke aspect van kunst en cultuur weggevallen. Maar ondanks het feit dat de zalen leeg zijn, blijft die verbindende kracht bestaan, ook bij Conservatorium Kortrijk. Vanaf de start van de paasvakantie staan daarom verschillende projecten gepland onder de noemer ‘Conservatorium Connects’.

 
Livestream leerlingenvoorstellingen

Op woensdag 20 januari hadden de leerlingen uit de Jong Talentklas Muziek hun eerste openbare toonmoment. Normaal wordt zo’n avond druk bijgewoond. En terecht, want het publiek krijgt het neusje van de zalm van het Conservatorium te zien en te horen. In een poging om onze Jong Talenten de aandacht te geven die ze verdienen, kwamen we bij Chemisch Circus terecht. Het productiehuis is een huisgenoot van onze school hier in Muziekcentrum Track. Zij maakten op 20 januari filmopnames die we graag met zoveel mogelijk mensen willen delen. Door middel van de muziek die onze leerlingen zelf creëren, willen we mensen opnieuw samenbrengen, al is dat dan virtueel. Vandaar de naam Conservatorium Connects.

De eerste uitzending staat gepland op donderdag 22 april. Om 19.30 uur gaan we een eerste deel van de opnames van de Jong Talentklas Muziek livestreamen via haar YouTubekanaal. Alle geïnteresseerden kunnen gratis meevolgen. Op donderdag 29 april volgt een tweede deel. Op 6 mei en 20 mei zijn de leerlingen van de woordafdeling aan de beurt en op 10 juni wordt de reeks livestreams afgesloten met een dans- en beeldvoorstelling, waarbij de leerlingen van het Conservatorium in duo’s dansen rond beeldende werken van leerlingen uit de Academie.

 
Filmpjeszoektocht

Naast de uitzending van de opnames, werken we nog aan andere manieren om leerlingen, ouders en andere gegadigden te verbinden. Het afgelopen jaar verzamelden we tientallen filmpjes van leerlingen die ondanks de lockdowns en de beperkende maatregelen bleven muziek maken, toneel spelen en dansen.

Die filmpjes verschijnen vanaf de paasvakantie in het straatbeeld door middel van affiches met daarop unieke QR-codes en de naam van de leerling. De affiches zullen te vinden zijn op enkele hotspots in het stadscentrum, zoals Het Jozef Vandaleplein en Overleie. Maar we denken ook aan de deelgemeenten en aan de afdelingen in Avelgem en Gullegem. Ook daar kunnen leerlingen, ouders en andere geïnteresseerden op filmpjeszoektocht. De kaartjes hieronder zorgen ervoor dat je zelf een wandeling of fietstocht kan samenstellen die je van het ene filmpje naar het andere leidt. De affiches blijven aanwezig in het straatbeeld tot het einde van de zomervakantie. De kaartjes zijn ook fysiek af te halen op de meeste deelnemende locaties.

Download een printversie van het kaartje