Conservatorium Connects

De eerste reeks toonmomenten van onze leerlingen staat voor de deur. Traditioneel is dat de eerste afspraak van het jaar waarop de leerlingen hun kunsten mogen tonen aan een publiek van familie, vrienden en liefhebbers. Helaas is publiek nog altijd niet toegelaten naar aanleiding van de coronaperikelen. Maar we blijven niet bij de pakken zitten!

De komende maanden slaan we alsnog onze vleugels uit met enkele digitale initiatieven. Zo geven we onze leerlingen toch nog een kans om voor een publiek op te treden. Bovendien willen we de verbindende kracht van muziek, woord en dans in de verf zetten. Dat doen we onder de noemer Conservatorium Connects. Dit staat alvast in de steigers:

 
Streaming toonmomenten

Leerkrachten kunnen hun toonmomenten in hoge kwaliteit streamen via Microsoft Teams. Zij zullen de ouders, familieleden of andere sympathisanten van hun leerlingen een uitnodigingslink sturen per e-mail. Het enige wat jij moet doen als toeschouwer is op tijd klaar zitten voor je computer of smartphone om de streaming bij te wonen en de leerlingen aan te moedigen.

Voor sommige toonmomenten is livestreaming geen evidentie. Zij kunnen er dan ook voor kiezen om een video-opname te maken en die achteraf met de leerlingen en hun familie te delen.

Tot slot nog deze praktische mededeling: tijdens toonmomenten in het Auditorium mag er telkens slechts 1 leerling per keer binnen. De andere leerlingen wachten op hun beurt in de foyer. Voor toonmomenten in de Concertstudio mogen leerlingen wachten in de zaal zelf, uiteraard met mondmasker en op ruime afstand. De leerlingen zullen daarvoor via hun leerkracht een attest krijgen.

 

Filmreportage Jong Talent Muziek

Op woensdag 20 januari zal het toonmoment Jong Talent Muziek live opgenomen worden in hoge kwaliteit door productiehuis Chemisch Circus dat ook in MC Track gehuisvest is. Het beeldmateriaal zal op twee latere data publiek gestreamd worden via YouTube en/of Facebook. Echt iets om naar uit te kijken dus!

 

QR-codes in de stad

De voorbije maanden hebben we ongelooflijk veel prachtig filmmateriaal verzameld van onze leerlingen (en leerkrachten). De komende maanden zullen daar ongetwijfeld nog filmpjes bijkomen. Veel daarvan werden al op onze sociale media gedeeld, maar nu gaan we nog een stapje verder.

Over enkele weken zullen we op verschillende plaatsen in de stad affiches verspreiden met daarop een QR-code en de titel van onze campagne: Conservatorium Connects. Voorbijgangers kunnen die codes scannen met hun smartphone en komen zo terecht bij één van de filmpjes van de leerlingen. We werken tegelijk ook aan een wandeling die deze plekjes in de stad zal verbinden. Een heuse Conservatoriumwandeling! Wordt vervolgd…