Code Rood tot krokusvakantie

De Vlaamse regering besliste op 2 januari dat de lessen in het DKO tot aan de krokusvakantie blijven verder gaan in code rood, met dezelfde maatregelen als tijdens het eerste trimester. Door een verfijning van de richtlijnen is het voor enkele vakken wel opnieuw mogelijk om maximaal 4 leerlingen per uur toe te laten. Het gaat dan concreet over:

  • Groepsmusiceren met uitzondering van blazers en zangers

  • Combo’s JPR met uitzondering van blazers en zangers

  • Muziektheorie, Arrangeren en Compositie

  • Schrijver en Radio Maken

De leerkrachten kunnen zelf beslissen of dit voor hun groep(en) opportuun is en communiceren hierover rechtstreeks met de leerlingen. Voor alle andere vakken verandert er niets.

 
Algemene uitgangspunten
  • We proberen zoveel mogelijk live lessen in te plannen, maar houden wel rekening met de veiligheid en de huidige besmettingscijfers.
  • Voor zoveel mogelijk vakken die niet meer live kunnen, is er een online alternatief  waarbij op een haalbare en efficiënte manier leerwinst wordt geboekt.
  • We zorgen voor een goede balans tussen leerwinst en haalbaarheid in combinatie met de dagschool.
 
Mondmaskerplicht

Voor alle leerlingen boven 12 jaar blijven mondmaskers verplicht. Vanaf 16 november is een mondmasker ook verplicht tijdens álle lessen met zang, ook voor -12-jarigen. We denken dan aan de zanglessen, MCV2 voor jongeren en de Opmaatjes. Voor alle andere lessen is het mondmasker niet verplicht voor leerlingen onder 12 jaar.

 
Impact per domein

Hieronder kan je per domein nalezen welke gevolgen Code Rood heeft voor de lessen die jij of je kind volgt. 

Voor alle 1 op 1 lesmomenten of opsplitsingen van groepen die op school les krijgen, maken de vakleerkrachten de indeling. De leerkrachten communiceren deze indeling rechtstreeks met de leerlingen. Leerlingen die omwille van praktische redenen niet exact op het juiste tijdstip van hun tijdslot kunnen komen, hebben de mogelijkheid om te wachten in de gang, inkomhal, foyer of op de overloop tussen de verdiepingen in het hoofdgebouw.

Voor de groepslessen die online gegeven worden, voorziet Stad Kortrijk voor de leerkrachten Microsoft Teams accounts. Via dit platform kan onder meer in hoge kwaliteit audio gestreamd worden. Leerlingen hoeven niets te installeren om de lessen te volgen. De leerkracht zal een uitnodiging sturen via mail. Nadat je op de bijgevoegde link klikt, kan je alles gewoon volgen in je browser.

Muziek

Woord

Dans