Binnenkort is de rondreizende show Blokbusters weer te gast in een aantal Kortrijkse wijken. Blokbusters, dat is het stelletje ongeregeld van de kunstenorganisatie CirQ dat op z’n Radio Gaga’s de mooie en poëtische verhalen van de gewone mens centraal stelt.

 

Radio Gaga krijgt vervolg

Half theatershow, half sociaal project. Zo kan je het project omschrijven dat oorspronkelijk opgestart werd door Dominique Van Malder en Joris Hessels, vooral bekend van Radio Gaga. De show toerde ondertussen heel Vlaanderen rond en komt deze zomer voor zijn derde seizoen naar Kortrijk. Xavier Cloet van CirQ licht alvast een tipje van de sluier.

Maïzena in de soep van het leven

Xavier: “De eerste editie viel pal in het coronajaar 2020. Omdat de eenzaamheid in die periode groeide, was de nood aan verbindende initiatieven des te groter. Blokbusters kan je zien als het lepeltje maïzena in de soep van het leven. We brengen radio en tv met verbinding en ontmoeting als kernwoorden. Alle buurtbewoners zijn welkom, van kinderen tot 99-plussers.”

Humor opent deuren

“Via de wijkteams komen we verhalen op het spoor waarrond we een laagdrempelige show van drie uur bouwen. Wisselende presentatieduo’s interviewen buurtbewoners. De presentatoren spekken die verhalen aan met interactie met het publiek. Humor opent deuren en vormt het bindmiddel tussen mensen. Nu eens leren we de luisteraars twerken of brengen we een zoekertjesrubriek voor mensen die een lief zoeken. Maar met een lach komt soms ook een traan. Zo bracht een dame in een rolstoel eens het verhaal over haar eenzaamheid en begon ze nadien te wenen. Op het einde van de voorstelling boden verschillende buurtbewoners aan om regelmatig eens met haar te gaan wandelen. Ze tilden zelfs haar rolstoel in de lucht, waarop die dame begon mee te zwaaien met de rest.”

Praktisch: De Blokbusters kwamen al drie keer naar Kortrijk: Sint-Jan, Venning en Overleie. In september keren ze nog eens terug naar de Tuighuiswijk en Rollegem Platse. 

Contact met medewerker?
Sint-Jan: valerie.deprey@kortrijk.be
Venning: matthias.vandestraete@kortrijk.be
Overleie: ine.vandenborre@kortrijk.be
Tuighuiswijk: dennis.hofman@kortrijk.be
Rollegem: lieselot.devlieger@kortrijk.be 

Breng je eigen stoeltje mee en maak het gezellig alsof je in je eigen living zit. Via www.blokbusters.tv kan je ook live volgen.

Logo Blokbusters met transparante achtergrond
Blokbusters_2021_WijkteamNoord