Binnenstad autovrij

Autovrije zones:

De binnenstad wordt ingedeeld in twee zones, die elk op een verschillend tijdstip autovrij worden gemaakt.

Zone 1: gebied binnen de stadsring (R36) (uitgezonderd Overleie en parking Broeltorens): autovrij van 10u tot 18u

Het gebied binnen de stadsring (R36) (uitgezonderd Overleie en parking Broeltorens) is autovrij tussen 10u en 18u. Voor 10u kan je het gebied binnenrijden en tijdig verlaten. Na 10u is er geen gemotoriseerd verkeer meer toegelaten. De straten moeten hiervoor niet parkeervrij gemaakt worden.

Zone 2: evenementenzone: parkeer- en autovrij vanaf 6u tot 20u

De Doorniksestraat, Schouwburgplein, Grote Markt, Vlasmarkt, Onze-Lieve-Vrouwestraat, Leiestraat en Rijselsestraat tot de Heilige Geeststraat worden afgesloten van 6u s' morgens tot 20u 's avonds. Er wordt geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. Deze evenementenzone wordt volledig parkeer- en autovrij gemaakt.

Voor wie gelden er uitzonderingen?

  • Hulpdiensten kunnen uiteraard altijd door.
  • Taxi's kunnen - met uitzondering van de evenementenzone -wel in het autovrije gebied. Ze bieden een oplossing voor wie toch de woning wenst te bereiken of te verlaten.
  • Diensten voor thuiszorg en huisartsen kunnen - met uitzondering van de evenementenzone wel in het autovrije gebied. Ze dienen hiervoor een doorgangbewijs aan te vragen
  • Personen met een handicap die zich noodzakelijk met de wagen dienen te verplaatsen kunnen een doorgangsbewijs aanvragen voor het autovrij gebied met uitzondering van de evenementenzone.

Aanvragen doorgangsbewijs: via het Meldpunt (tel: 1777 of 1777@kortrijk.be).

Is het station bereikbaar met de bus?

Het station is perfect bereikbaar met de bus. De lijnen 1, 2, 4, 6, 12, 50 en 51 wijken wel af van hun normale reisweg en rijden via een omweg naar het station. Die dag vervallen de haltes Plein, Markt, Graanmarkt, OL Vrouw Hospitaal en Vlasmarkt.

Toch met de wagen?

Betalende parking: 

  • Parking Veemarkt en K in Kortrijk (bereikbaar via de normale weg (Veemarkt))
  • Parkings Schouwburg en Broeltorens zijn niet bereikbaar tussen 10u en 18u.

Gratis parking:

  • Park en rideparking Wembley (parkeer buiten de stad en neem de bus naar het stadscentrum)