publieksbevraging Bib21 - openbare bibliotheek Kortrijk

Gepubliceerd op Dinsdag 01 februari 2022
01 februari 202201 juni 2022

Enquête voor volwassenen Enquête voor jongeren

De centrale bibliotheek in de Leiestraat is goed gekend bij jong en oud. Met dagelijks ruim 500 bezoekers biedt ze een waaier aan dienstverlening. De buurtbibliotheken zijn dan weer een vaste waarde in de deelgemeenten en zorgen net zoals buurtbibs Lange Munte en De Bildings voor lokale ondersteuning.  

Universiteit Antwerpen organiseert dit voorjaar een publieksbevraging bij zo'n 140 Vlaamse openbare bibliotheken. De bibliotheek van Kortrijk neemt deel aan deze bevraging en is benieuwd naar de mening van de grote en kleine Kortrijkzaan. 

Zoveel verschillende mensen, verschillende verwachtingen en ervaringen. Aan de hand van een online vragenlijst polsen we naar de beleving in de bib, de bib van de toekomst, het huidig en toekomstig aanbod en activiteiten en de infrastructuur. We wensen/hopen een antwoord te krijgen op waar onze bibliotheek goed in is, waar we ons in kunnen verbeteren en hoe wij ieders bibliotheekervaring zo aangenaam mogelijk kunnen maken.

Ben jij al een bibliotheekbezoeker?

Dan horen we graag wat er (niet) goed is. Wat mis je, wat kan beter, wat is overbodig? Of misschien behoor je tot de groep mensen die gewoon nog nooit in de bib is geweest of ben je geen lid meer. Laat ons dan aan de hand van de vragenlijst weten waarom. De enquête invullen duurt zo'n 10 minuten en kan tot en met 31 mei 2022.

De enquête is volledig anoniem. Er is zowel een digitale als gedrukte versie beschikbaar. Door het invullen van de online enquête red je 1m2 regenwoud én maak je kans op een Bongo-bon t.w.v € 250. 

Hulp nodig bij het digitaal invullen? 

Vanaf 7 maart 2022 kan je in de centrale bibliotheek op maandagvoormiddag, woensdagnamiddag en op zaterdag terecht in de Verpooshoek waar een vrijwilliger of medewerker je een woordje uitleg geeft en je op weg helpt op de tablet of laptop. Dat is zonder afspraak en je krijgt er een lekker kopje koffie bij.

Bib21 is een publieksonderzoek van de Universiteit Antwerpen i.s.m. VVBAD, OpTil, CultuurConnect, Netwerk Cultuur Huizen, Icom en LMR.