extra's

 

WeGoStem-pakket

Met het project WeGoSTEM van Dwengo vzw ontdekken leerlingen van het 5e en 6e leerjaar hun talent voor wetenschap en techniek. Volg het leerpad op www.dwengo.org/wegostem en laat jouw leerlingen een kunst-robot bouwen en programmeren in de klas. Al doende leren ze zo heel wat STEM-vaardigheden aan.
Leerkrachten kunnen gratis dit WeGoSTEM-pakket lenen in de bibliotheek! Je kan er dan 2 weken mee aan de slag in de klas.

  We Go Stem

Bee-Bot

Leer je leerlingen programmeren met deze blije bij. Tot 200 stappen kan je beslissen waar dit diertje naartoe stapt. Niet alleen vergroot je zo het inzicht van de kinderen, maar afhankelijk van de mat die je erbij kiest, kan je ook hun kennis rond vormen, kleuren, letters, geld en emoties vergroten.
Een leerrijke en superleuke belevenis voor de hele klas dus!
Kom dit of veel ander mediawijs speelleermateriaal halen in de Kortrijkse centrale bibliotheek.

  Bee-BotBee-Bot Mat alfabetBee-Bot Modulaire weg

Vives Lego Education Innovation Studio

De LEGO Education Innovation Studio van VIVES kan je vinden in het Maaklab in Kortrijk. Deze LEGO studio is een samenwerking tussen de studiegebieden onderwijs en industriële wetenschappen en technologie van de hogeschool. Er worden workshops ingericht voor klassen uit lager en secundair onderwijs, maar ook voor leerkrachten.

 www.legostudiovives.be/aanbod

Gopress op school

Lagere en secundaire scholen in Kortrijk kunnen binnen hun muren gratis gebruik maken van het GoPress-abonnement van de bibliotheek. Leerlingen en leerkrachten krijgen toegang tot het volledige digitale krantenarchief van deze databank.
De toegang is dezelfde als die voor bezoekers van de bibliotheek.

  www.kortrijk.be/bibliotheek/gopressopschool

Rondleidingen op aanvraag 

Tijdens het schooljaar is er een vast aanbod van rondleidingen voor klassen. Gratis, wel vooraf aanvragen.

 rondleidingen kleuters • lager • secundair