herinrichting centrale bibliotheek

22 augustus 202213 november 2022

In afwachting van de bouw van de nieuwe bibliotheek op de tip van het Buda-eiland zijn er dit najaar opnieuw renovatiewerken in de centrale bib, Leiestraat 30.  Tijdens de werken is de collectie die normaal in de rekken staat, niet uitleenbaar.

Timing

Zaterdag 20 augustus is de laatste normale werkdag waarop je in de Leiestraat 30 zelf materialen kan kiezen, lenen, verlengen of terugbrengen en gebruik kan maken van alle (digitale) dienstverlening .

Van maandag 22 augustus tot en met zaterdag 12 november is de centrale bibliotheek GESLOTEN en kan je terecht in de pop-up bib in de Leiestraat 22 voor een beperkt aanbod en een beperkte dienstverlening tijdens de gewone  openingsuren van de centrale bib.

Maandag 14 november heropent de centrale bib de deuren voor het publiek, op zaterdag 19 november is er de officiële opening in aanwezigheid van Schepen Axel Ronse.

Pop-up bib

In de pop-up bibliotheek, Leiestraat 22, vind je de nieuwste collectie van de bib en een thematische collectie die wekelijks wijzigt. Je kan er binnenlopen, kijken en kiezen uit de aanwezige titels.

Er zijn een viertal publiekspc’s ter beschikking met internetverbinding, er is wifi, de dagelijkse kranten verhuizen mee en er is een kleine zithoek.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Er is geen toilet voorzien, de openbare toiletten bevinden zich op 150 meter van de pop-up bib.

In de pop-up bib is ook bibliotheekpersoneel aanwezig voor het uitlenen van materialen en een beperkte (digitale) dienstverlening.

Terugbrengen van materialen

Tijdens de werken is de inleverbus 24/7 open. De inleverbus staat ter hoogte van nummer 30. Dagelijks wordt de bus meermaals geleegd. Materialen terugbrengen kan ook in de pop-up bib.

Reservaties

Kreeg je een mailtje dat je reservatie klaar staat? Dan kan je die ophalen in de pop-up bib. Nieuwe reservaties zijn enkel mogelijk in de buurtbibliotheken. De stockageplaats van de collectie van de centrale bib  maakt deel uit van de werfzone die niet betreden mag worden.

Abonnement

Een abonnement aanvragen of verlengen kan online, in de pop-up bib en in alle buurtbibliotheken. Je abonnement is geldig in alle Kortrijkse buurtbibs en deze regiobibs. Het volstaat je aan te melden aan de balie van de regiobib en je daar te registreren. Is het abonnement in Kortrijk nog geldig, dan is dat gratis.

Collectie

Ben je op zoek naar een specifieke titel? Dan kan je op de online catalogus zien of die titel in de buurtbibliotheken of regiobibliotheken beschikbaar is. 

Betalingen

Betalen kan Online voor wie een Mijn Bibliotheek profiel heeft, of cash in de pop-up bib.

Buurtbibliotheken

Tijdens de herinrichting blijven de negen Kortrijkse buurtbibliotheken open, volgens de normale openingsuren.

Contact

De bibliotheek blijft telefonisch en per mail bereikbaar.