pop-up bibliotheek tijdens werken

Van maandag 22 augustus tot en met zaterdag 5 november kan je terecht in de pop-up bibliotheek, Leiestraat 22 in Kortrijk.

 

VEELGESTELDE VRAGEN

(1) Kan ik zelf materialen ontlenen?

Ja, je kan zelf in de pop-up bibliotheek materialen kiezen en ontlenen. Je vindt er de nieuwste collectie boeken, strips, dvd's en cd's (aangekocht in 2022).

(2) Kan ik ter plaatse de krant lezen?

Ja, in de pop-up bib zijn de dagelijkse kranten beschikbaar in de leeshoek.

(3) Kan ik nog komen studeren of werken?

Neen, de beperkte ruimte laat niet toe om studie- of werkplaatsen te voorzien. 

(4) Kan ik materialen laten klaarzetten/reserveren? 

Neen, nieuwe reservaties kunnen pas weer vanaf 10 november omdat we geen toegang hebben tot de collectie die zich op de werfzone bevindt. Wie een aankoopsuggestie doet, kan die wel laten reserveren en ook reservaties van uitgeleende materialen van voor 22/8 worden verder afgehandeld. Leners met een openstaande reservatie worden nog steeds per mail/brief verwittigd wanneer een titel klaar staat.

(5) Kan ik materialen terugbrengen? 

Ja, dat kan tijdens de openingsuren in de pop-up bibliotheek zelf, buiten de openingsuren gebruik je de inleverbus. Alle buurtbibliotheken en de centrale bib beschikken over een inleverbus waar je ontleende materialen - uitgezonderd e-readers en speelleermateriaal - in kan deponeren. Enkel materialen die je op die locatie ontleende. kan je daar terugbrengen. Een bibliotheekmedeweker verwerkt de inhoud van de inleverbus  tijdens het eerstvolgende uitleenmoment. Materialen die nog in bezit zijn, worden niet door de bib verlengd. 

(7) Wat met onze bibactiviteiten?

Die gaan voornamelijk door in de buurtbibs of op locatie. Voor een actuele stand van zaken kan je terecht op www.kortrijk.be/bibliotheek/activiteiten.

(8) Mijn abonnement is vervallen of vervalt binnenkort, kan ik online het lidgeld betalen

Ja, dat kan via Mijn Bibliotheek. Meer info via online betalen.
Let wel, je abonnement moet eerst door de bib geactiveerd worden. Dat kan ter plaatse in de (buurt)bib of via het online inschrijvingsformulier.

(9) Kan ik online een abonnement aanvragen?

Ja, dat kan via het online inschrijvingsformulier

(10) Ik heb een specifieke titel nodig, kan ik die elders ontlenen? 

Vie da catalogus kan je nagaan waar de gevraagde titel in de collectie zit. Zo kan je zeker terecht in de buurtbibliotheken. Met een actief abonnement van bib Kortrijk kan je nu ook terecht in 10 regio bibliotheken in Zuid-West-Vlaanderen.  Je betaalt jaarlijks slechts 1 keer lidgeld. Bezoek je een ‘nieuwe’ bibliotheek, laat je regio-abonnement daar dan ter plaatse gratis activeren.

Dit zijn de deelnemende regiobibliotheken: AnzegemAvelgemDeerlijkHarelbekeKortrijkKuurneLendeledeMenenWaregemWervikWevelgem en Zwevegem

De uitleentermijn is voor alle materialen 4 weken (behalve sprinters). Je kan éénmaal verlengen (behalve wanneer het item gereserveerd is of een sprinter/e-boek is) voor een periode van 14 dagen. Met een verlenging kan je het ontleende materiaal dus max. 6 weken lenen. Deze termijn geldt ook tijdens de zomervakantie. Je kan maximum 20 materialen uitlenen over alle locaties heen, er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen boeken en cd’s, dvd’s, … De speciale faciliteiten voor leerkrachten (groepskaart) wijzigen. Wie al een groepskaart had ontving hierover specifieke info per mail.


Heb je een vraag voor de bib?

stuur een mailtje naar bibliotheek@kortrijk.be of bel 056 27 75 00 op weekdagen tussen 9-12 uur en 13-17 uur.