OPGELET! 

De tijdelijke uitbreiding van het sociaal tarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming wordt stopgezet. Deze tijdelijke steunmaatregel stopt vanaf 1 juli 2023! 

Vanaf 1 juli 2023 moet er overgestapt worden naar een commercieel tarief. Had jij recht op deze tijdelijke steun? Dan moet jouw energieleverancier vanaf 1 juli je wel het goedkoopste commercieel tarief geven.

Als klant mag je altijd zelf je tarief of leverancier kiezen. De V-Test - VREG is een online test die je helpt om een energieleverancier te vinden die het best bij jou past. 

Vermijd ook verrassingen op jouw volgende jaarafrekening. Pas je tussentijdse facturen aan naar een goed ingeschat voorschotbedrag. Een regelmatige voorschotcheck is steeds een goed idee!

Ondervind je problemen? Wil je graag meer info of hulp? Neem contact op met jouw wijkteam, of kom langs in het wijkcentrum in jouw buurt. 


De voorbije maanden zijn de facturen voor gas en elektriciteit enorm gestegen. Dat brengt veel mensen in financiële problemen. Stad Kortrijk wil zijn inwoners in deze moeilijke tijden helpen. Daarom is het Kortrijks Energiefonds ontstaan. Het fonds helpt mensen zowel financieel als preventief.

Er bestaan verschillende manieren om minder te betalen voor energie. Hieronder vind je heel wat tips:

 • Heb jij ook recht op het sociaal tarief?

  Zo’n 1000 Kortrijkse gezinnen krijgen nog niet waar ze recht op hebben en betalen zo te veel voor elektriciteit en gas. Kijk snel of ook jij geen voordelen misloopt!
 • Heb je hulp nodig bij je energiefacturen?

  Er bestaan oplossingen, zoals onder andere het Kortrijks Energiefonds.
 • Is jouw voorschot ook zo gestegen?

  We kijken samen met jou voor een realistischer bedrag.
 • Hoe kan je energie besparen?

  Met onze energiebesparende tips en infosessies bespaar je flink op energie.
 • Betalingsmoeilijkheden kunnen iedereen overkomen

  Lees hieronder het verhaal van Oumlaïd.

Via onderstaande thema's vind je snel wat jou interesseert.