Over Bellegem

Bellegem is een landelijke deelgemeente van Kortrijk met een lage bevolkingsdichtheid. Met haar aantal inwoners is Bellegem het op 1 na dunst bevolkte gebied van Kortrijk. Bellegem ligt ten zuiden van Kortrijk en is qua oppervlakte met 1.401 ha het grootste deelgebied van de stad.

Het centrum van de deelgemeente heeft tal van horecazaken en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van brouwerij Bockor en de kapel van het voormalig klooster. In Bellegem zijn twee basisscholen die beiden dicht bij de dorpskern aansluiten.

De gemeente heeft een goed draaiend, modern ontmoetingscentrum dat zich vlak achter de dorpskern verschuilt en plaats biedt aan de talrijke socio-culturele verenigingen. Bellegem heeft het profiel van wieler- en wandeldorp en biedt met de wandeltocht Dwars door Bellegem plaats aan duizenden bezoekers die de ruime omgeving verkennen. Maar ook doorheen het jaar bieden de talrijke trage wegen plaats voor wandel- en fietsrecreatie. Bellegem is opgenomen in het wandelroutenetwerk 'Land van Mortagne'.