Gespreksavond landbouw

Waar
OC Lange Munte
Beeklaan 81, 8500 Kortrijk
Wanneer
DEZE ACTIVITEIT IS AFGELOPEN.
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €
Links

Meer en meer mensen wonen in de stad, minder en minder komen we op het platteland, tenzij voor recreatieve doeleinden. Maar het platteland is méér dan een fraai plaatje, het is de plek waar landbouwers voor ons voedsel zorgen.
Iedereen heeft een mening over landbouw(ers): ze moeten bij voorkeur biologisch en duurzaam werken, de biodiversiteit in acht nemen en aan thuisverkoop doen om te beantwoorden aan de korte keten-trend.

Zelf voelen landbouwers zich vaak niet gehoord, lijden ze onder een grote administratieve druk en zijn ze afhankelijk van wurgende contracten met de retailhandel.

Welk soort landbouw willen we eigenlijk? Waar liggen onze verantwoordelijkheden als consument? Wat denken landbouwers er zelf van? Hoe zien zij hun situatie en waar gaat (of moet) het volgens hen naar toe met de landbouw?
Waar liggen de uitdagingen, de knelpunten, de mogelijkheden?

Laat het er ons eens over hebben. Niet met een abstract debat, maar persoonlijk, face to face. Je gaat in gesprek met een aantal lokale landbouwers van diverse pluimage en luistert naar elkaars bekommernissen, bedenkingen en vragen.

Deze avond kadert binnen de 'Focus op...voeding'-themareeks. Meer info op www.kortrijkmangetout.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be