Sociaal Huis

Budastraat 35
8500 Kortrijk
België

Sociaal Huis

Wil je weten waar je recht op hebt? Ben je op zoek naar betaalbare opvang? Heb je vragen rond jouw inkomen of uitkering? Stapelen de facturen zich op? Het Sociaal Huis en onze Kortrijkse Wijkteams helpen jou met al jouw welzijnsvragen: financiële problemen, huisvesting, kinderopvang, info rond diensten zoals de zorgkas, mutualiteit, vakbond... De medewerkers maken je wegwijs in het aanbod van diensten die beschikbaar zijn voor de inwoners van Kortrijk. Zij zoeken samen met jou waar je best terecht kan en helpen je om je rechten te kennen en op te nemen. 

Wijkgericht sociaal werk 

Denk je erover een afspraak te maken in het sociaal huis? Bekijk eerst of er geen wijkcentrum in jouw buurt is. Daar kan je terecht voor net dezelfde dienstverlening, maar dan veel dichter bij je thuis. Onze medewerkers kunnen ook bij je thuis langskomen wanneer je moeite hebt om je te verplaatsen. Klik hier om het wijkteam in jouw buurt te vinden! 

Hoe kan je ons bereiken?

Het Sociaal Huis werkt op afspraak. Je bereikt de ingang via de poort van het Klooster in de Budastraat.

Je kan een afspraak maken door te bellen naar 056 24 42 22 of onderstaand formulier in te vullen:

Stel hier je vraag online

Parking

Gebruik de auto- en fietsparking Budabrug op het kruispunt Budastraat met de Ijzerkaai/Dam. Eerste uur GRATIS.
Parking voor mindervaliden: langs de straat Reepkaai, ter hoogte van ingang AZ Groeninge.

 

Budgetmeter

In het sas van het Sociaal Huis vind je een oplaadpunt voor de budgetmeter elektriciteit of aardgas.  Die is elke dag, 24 uur op 24 uur bereikbaar.  Je kan er je budgetmeterkaart opladen via bancontact.