Staaltjes uitdelen op de openbare weg (sampling)

Omschrijving

Indien je op het openbaar domein van de stad enig commercieel voorwerp (bv. staaltjes) wenst te verspreiden moet dit minstens 3 weken op voorhand schriftelijk ter kennis worden gebracht aan de burgemeester.

Voorwaarden

  • De sampling moet plaatsvinden op het openbaar domein van de stad Kortrijk
  • De belasting op het gebruik van de openbare weg voor publiciteitsdoeleinden moet vooraf betaald zijn
  • Op de commerciële voorwerpen moet goed in het oog springend de naam en het adres van de verantwoordelijke uitgever vermeld staan net zoals het verboden is het stuk op de openbare weg of het openbaar domein achter te laten.

Wanneer commerciële voorwerpen op de openbare weg worden achtergelaten, zal de stad ze ambtshalve verwijderen op kosten van de verantwoordelijke uitdeler.

Het is verboden commerciële voorwerpen op voertuigen, fietsen of bromfietsen te bevestigen.

Kennisgeving

Wanneer?

Minstens 3 weken vóór de activiteit.

Hoe?

Je brengt het stadsbestuur schriftelijk op de hoogte van de geplande samplingactie met vermelding van de tijdstippen van de actie, naam en adres van de verantwoordelijke en de plaatsen waar dit zal plaatsvinden. Gebruik hiervoor het online evenementenloket.

Verder verloop?

De dienst economie levert een vergunning van de burgemeester af dat bij elk verzoek van de politie of van een gemeentelijk ambtenaar met vaststellingsbevoegdheid dient vertoond te worden.

Kosten

Op het gebruik van de openbare weg voor het uitdelen van commerciële voorwerpen (samplen) is een belasting gevestigd van 200,00 EUR. Dit moet voor aanvang van de activiteit betaald worden op rekeningnummer BE 43 0910 0023 0001 van het stadsbestuur Kortrijk - Grote Markt 54 te 8500 Kortrijk.