Nieuws - meest recent

08/02

Stel dat er straks iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Kan je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartfalen? Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Via de opleidingen van het Rode Kruis leert men je de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden. De eerstvolgende cursus Eerste Hulp – Help start in Kortrijk op woensdag 8 februari.

Tijdens de kille wintermaanden kunnen ouderen en hulpbehoevenden wel extra ondersteuning gebruiken. Stad en OCMW Kortrijk lanceren dan ook een warme oproep naar elke stadsgenoot om extra waakzaam te zijn voor buurtbewoners die tijdens sneeuw- en ijzeldagen geïsoleerd dreigen te raken.

23/12

De Heerlijkheid van Heule zorgt ervoor dat de koude winteravonden net ietsje warmer worden. Dit doet de organisatie door de organisatie van de jaarlijkse Doe-Het-Zelf kerstmarkt. Men brengt er mensen samen aan de gloeiende vuurkorven en zorgen er voor heerlijke drankjes en hapjes. Je kan er genieten van wat live muziek maar evengoed van een stiltemoment rond het kampvuur. De Doe-Het-Zelf kerstmarkt biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan enkele fantastische creatieve workshops.

De Provincie West-Vlaanderen lanceerde zopas de zesde groepsaankoop groene energie (groene stroom en gas) op www.samengaanwegroener.be. Door veel gezinnen samen te brengen in een groepsaankoop probeert de provincie een goedkopere prijs gas en elektriciteit te verkrijgen.

16/12

Geef iemand die je niet kent een geschenk. Dat is de boodschap die schuilt achter de ‘Arc de Triomphe’ op de Grote Markt. Koop een cadeautje bij één van de deelnemende handelaars, noteer of het een geschenkje is voor een vrouw, man, meisje of jongen en laat het daar achter. Een sociale organisatie haalt de cadeautjes op. Kreeg je eerder al eens zelf een cadeau dat je eigenlijk niet bevalt en wil je daar iemand een plezier mee doen die anders maar weinig krijgt? Ook dat kan via die handelaars.

1 reacties
01/12

Van 1 tot 4 december kan je terug naar hartelust shoppen op de jaarlijkse geschenkenbeurs van Oxfam Wereldwinkel Kortrijk. Deze beurs biedt een ruim aanbod aan eerlijke en kwaliteitsvolle eindejaarsgeschenken en voedselproducten. Cadeaus voor elk budget en in elke stijl... . Dit jaar een nieuwe locatie in het hartje van Kortrijk, de Budafabriek (Dam 2, 8500 Kortrijk.)

SIEN, het magazine voor mensen met minder van het OCMW Kortrijk, is door een vakjury geselecteerd voor de Kortom Communicatieprijs 2016. De prijs beloont de beste initiatieven op het vlak van overheidscommunicatie. Iedereen kan meestemmen voor de publieksprijs. Dat kan tot maandagochtend 21 november.

Op zondag 6 november heeft minister van jeugd Sven Gatz voor de tweede maal de labels ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’ uitgereikt. Het label heeft roots in de internationale Child Friendly Cities beweging gestart vanuit de VN en UNICEF. Het lauwert steden en gemeenten die het internationale kinderrechtenverdrag omzetten in concreet beleid op alle terreinen waar kinderen en jongeren mee in aanraking komen.

20/11

Van 21 tot 25 november krijgt iedereen de kans om te proeven van het toegankelijke en flexibele bewegingsaanbod van de wijkteams van Kortrijk en vzw Sportplus. Op zondag 20 november is iedereen welkom voor gratis wandeltochten die het taboe over dementie doorbreken. Tot slot is er op zondag 27 november een voorstelling over dementie vol muziek, dans en woord, onder de titel ‘Stage for dementia’.

Met een prachtig slotfeest werd vrijdagmiddag aan het Poortgebouw V-TEX Jong Kortrijk Spreekt afgerond. De kinderen uit de buurt stelden er trots hun realisaties van de voorbije jaren voor.