Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade voor het zesde leerjaar

Dit schooljaar wordt de eerste 'Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade' georganiseerd. Naar analogie met andere wetenschapsolympiades is dit een prestigewedstrijd met hoge visibiliteit.

De Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade wil jongeren hun technologisch talent laten ontdekken, de belangstelling voor technologie aanwakkeren, de waardering voor het vakgebied vergroten, de maatschappelijke beeldvorming rond technologie bijstellen, de maatschappelijke relevantie van technologie aantonen, en leerlingen uit het lager onderwijs stimuleren om een opleiding in de technologie te volgen. Ook in technologie kan je uitblinken!

De doelgroep is alle leerlingen van het 6de leerjaar.

De wedstrijd verloopt in twee stappen: een lokale voorronde die in de eigen school doorgaat op woensdagvoormiddag 9 november 2011, gevolgd door een finaleronde voor 48 geselecteerden op zaterdagvoormiddag 3 december 2011 in het Departement Onderwijs in Brussel.

Om het belang van deze olympiade te onderstrepen, is er een ruime prijzenpot voorzien van € 10000! Inbegrepen krijgt iedere deelnemende klas een leuke technologie materiaalset!

Opgelet: de inschrijvingsperiode voor schoolverantwoordelijken en leerlingen eindigt op 9 oktober 2011!

Meer info? Kijk op www.technologieolympiade.be/VJTO

Bron

www.technologieolympiade.be/VJTO
Opgemaakt op: 13/09/2011

Reactie toevoegen