Nieuws - meest recent

20/01

De fietsbeurs velofollies palmt van 20-22 januari opnieuw Kortrijk Expo in .

Velofollies is uitgegroeid tot de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. U kan er het totaalaanbod binnen de fietswereld bezichtigen en testen: van BMX en mountainbike tot racefiets en van stadsfiets tot e-bike. Dit aanbod wordt aangevuld met een compleet gamma van accessoires, fietskledij, fietstrips en -tips.

09/01

Goede voornemens voor het nieuwe jaar maar geen idee welke sport bij jou past? Kom dan in de week van 9 tot en met 14 januari 2017 gratis kennismaken met onze activiteiten. Je kan proeven van onze wekelijkse activiteiten zoals fitness, aerobic, grondgym,... of eens één van onze vele cursussen uitproberen.

17/12

Naar aanleiding van de warmste week van Studio Brussel organiseert Sportplus VZW de activiteit: Dancing Dads with babies. Alle papa’s, grootvaders, peters, nonkels… zijn welkom om deel te nemen aan onze actie ten voordele van vzw Co-LIVING op de Heulse Kerstmarkt op zaterdagavond 17 december.

29/12

Samen wandelen door de sfeervolle stad in kerststemming, daar staat Kortrijk Feeëriek van wandelclub WSK Marke voor. De wandeling vindt op 29 december al voor de twintigste keer plaats en staat open voor iedereen. Je kiest uit een parcours van 7 of 13 km en vertrekt aan JC Tranzit tussen 14 en 20 uur.

09/12

De Glow Run op vrijdag 9 december is een verrassend looptraject doorheen de stad waar duisternis en licht op onverwachte wijze met elkaar in interactie gaan. De deelnemers krijgen de nodige attributen om te schitteren in het donker: afwasbare glow verf, fluo schoensplash

09/12

Vriestemperaturen of niet, tijdens de eindejaarsperiode kan je op de Grote Markt terecht voor urenlang schaatsplezier. Van vrijdag 9 december tot en met zondag 8 januari is de schaatspiste zonder twijfel dé trekpleister van Winter in Kortrijk. De schaatspiste is 700m2 groot. Ruimte genoeg dus om je mooiste schaatskunstjes en pirouettes boven te halen. Voor de allerjongsten zijn schaatsen met dubbele ijzers voorzien. Niet vallen, of toch proberen om niet te vallen, zo luidt de boodschap.

3 reacties
28/12

Op 28, 29 en 30 december vindt voor de 11de keer het X-mastournament in Kortrijk en regio Kortrijk plaats. X-mastournament is het hoogst gerangschikte jeugd basketbal tornooi in West-Europa. Ook dit jaar zullen zullen de beste internationale jeugdteams aanwezig zijn en zorgen voor kwaliteit, zowel op en rond het veld. In de geschiedenis van het tornooi namen reeds 25 verschillende landen deel waaronder de Verenigde Staten en Canada.

26/11

De 24ste editie van de "6 uren van Kortrijk" vindt plaats op 26 en 27 november. Organisator Autostal Groeninghe kunnen opnieuw heel wat nieuwigheden voorstellen. De grootste verandering is ongetwijfeld het gewijzigde parcours. Op 't Hoge na zijn alle klassementsproeven fors hertekend. Openen doen we met KP Moeskroen op zaterdag 26 november. Die publiekslieveling staat ook zondag 27 november nog een keertje op het programma.

De Triatlon Kortrijk ruilt in 2017 haar vaste uitvalsbasis op de Lange Munte voor een nieuwe start in het stadscentrum van Kortrijk met een wisselzone op het Schouwburgplein en aankomst op de Grote Markt. De wedstrijd vindt plaats op zondag 18 juni 2017. Ook het format van de wedstrijd verandert naar Non-Drafting: In het wiel rijden is niet toegelaten. Dit geeft de renners gelijke kansen.

1 reacties
20/11

Van 21 tot 25 november krijgt iedereen de kans om te proeven van het toegankelijke en flexibele bewegingsaanbod van de wijkteams van Kortrijk en vzw Sportplus. Op zondag 20 november is iedereen welkom voor gratis wandeltochten die het taboe over dementie doorbreken. Tot slot is er op zondag 27 november een voorstelling over dementie vol muziek, dans en woord, onder de titel ‘Stage for dementia’.