Kortrijk

Reacties

fietsveiligheid en fietsdiefstal

Op
8 May 2014 om 14:39
door
Beau Terham
Beste Graag ook aandacht voor de vele fietsdiefstallen in de stad. Meer en meer fietsen worden gestolen, & vooral: dit gebeurt op een steeds driestere manier: dikke fietssloten worden gewoonweg doorgeknipt. Zelf zijn wij in het voorbije jaar zo al 2 fietsen armer, en bovendien ken ik talloze jongeren & volwassenen die met fietsdiefstal(len) geconfronteerd werden. Allemaal in de voorbije jaren, & pal in het centrum van de stad. Niet al deze diefstallen worden gemeld, omdat de kans dat je je fiets terugziet, onbestaande is. Is er daar een actieplan voor voorzien?

fietsdiefstallen

Op
9 November 2014 om 10:37
door
Mark Cool
Beste,De inspanningen om diefstallen van fietsen te weren lijkt een druppel op een hete plaat. Onlangs werd er voor de derde keer een fiets van ons gestolen. Dubbelslot is blijkbaar geen probleem en camera's schrikken blijkbaar niet af, of zijn niet efficiënt om de daders te identificeren. Met het antwoord, "Met een mooie fiets moet je niet naar het station komen." zijn we niet geholpen. Preventie om je fiets "veilig te stallen" is één ding, doch preventie om de diefstallen te beperken en daadwerkelijke resultaten om de daders te vatten lijkt een heel andere zaak. Wat wordt er concreet ondernomen om dit laatste hard te maken? Grt Mark Cool

Fietsdiefstal

Op
14 November 2014 om 08:29
door
Kris_Dhondt
Vooreest vind ik het zeer spijtig dat u slachtoffer werd van een fietsdiefstal. Binnen het preventieteam worden tal van acties ondernomen om fietsdieven te ontmoedigen. Hiervoor wordt samengewerkt met de lokale politie, VZW Mobiel en NMBS. Graag geef ik u een aantal tips om fietsdiefstal te voorkomen. Gebruik een ART gekeurd slot en sluit je fiets aan een vast voorwerp, bv de fietsstalling zelf. Wekelijks vinden gemeenschapswachten sloten die inderdaad in een knip worden opengebroken. Meestal gaat het om gewone kettingsloten of kabelsloten. Meer info omtrent goede sloten kan je vinden op http://www.stichtingart.nl/ Tevens worden er aan bepaalde fietsstallingen kettingen vastgemaakt waarmee je je fiets kan vastmaken. In de toekomst worden nog meer fietsstallingen met dit systeem uitgerust. Maar ook meer toezicht door de gemeenschapswachten, medewerkers van Mobiel... moeten het potentiële dieven moeilijk maken. De camerabeelden bekijken en daders opsporen is politiewerk.

strooizout à volonté

Op
10 January 2015 om 16:41
door
dominique malfait
Gisterennamiddag 9 januari 2015 was het 12°. De weersvoorspelling was dat de temperaturen zo zacht zouden blijven en dat er 's anderendaags heel veel regen zou vallen. Toen ik met mijn auto rondreed in Kortrijk kwam ik een strooiwagen tegen die volop zout aan het strooien was. Er werd een grote voorraad zout aangekocht en blijkbaar moet die nu willens nillens opgebruikt worden. En dan maar klagen dat de stad geen geld heeft om de wegen die in slechte staat zijn te herstellen aangezien ze nu zelf moeten opdraaien voor het uitbetalen van de pensioenen van de stadsarbeiders. Ten eerste tast de verspilling van het zout de wegen en het milieu aan, ten tweede tast het ook geldbeugel aan. En de kans bestaat dan ook nog dat indien er een late winterprik komt er geen zout meer voorhanden zal zijn. Begrijpen doen we niet, maar betalen wel !
Deze reactie wordt op de website gepubliceerd.
Niet publiekelijk reageren kan via e-mail naar info@kortrijk.be.