Nieuws - meest recent

Door afbraakwerken aan de “Krokanto” op de hoek van de Oudenaardsesteenweg met de Beekstraat geldt er van 27 februari tot 3 maart éénrichtingsverkeer in de Beekstraat vanaf de Oudenaardsesteenweg richting Deken Camerlyncklaan.

Eandis, het distributienetbedrijf voor gas en elektriciteit, voert sinds 16 januari werken uit in de Kloosterstraat. De middendrukgasleiding onder het trottoir in de Kloosterstraat wordt vervangen. Deze werken duren langer dan voorzien gepland. Tot 10 maart blijven de omleggingen gelden: verkeerssituatie blijft van toepassing t.e.m. vrijdag 10/03/2017.

Op 1 maart starten de werken voor de verlaging van de Leieboorden. In de eerste fase (maart – juni 2017) is de werkzone Guido Gezellestraat, Konventstraat en het Broelbrugje tot aan Dam.

2 reacties

In voorbereiding van de verlaging van de Leieboorden zijn er in de Groeningestraat van 27 februari tot 3 maart nutswerken ter hoogte van het Deken Zegerplein.

Van maandag 27 februari tot vrijdag 3 maart wordt het eco-veloduct en het fietspad tussen het Bruyningpad en Hoeve Te couckx geasfalteerd. Hierdoor zal een deel van het Bruyningepad (fietsverbinding tussen Bruyningstraat en Kennedylaan) afgesloten zijn.

Op woensdag 1 en donderdag 2 maart 2017 is de Stasegemsestraat onderbroken voor herstellingswerken.

25/03

Uitwisseling, inspiratie en een verkwikkende voorjaarswandeling: dat zijn de ingrediënten van de Trefdag Trage Wegen 2017. De werkgroep Trage Wegen van Natuur.koepel Zuid-West-Vlaanderen en de vzw Trage Wegen heten daarvoor iedereen welkom in onze stad op zaterdag 25 maart 2017. Een niet te missen ontmoetingsmoment voor lokale werkgroepen én voor alle fervente wandelaars en fietsers.

Begin juli startte de stad Kortrijk met het invoeren van éénrichtingsverkeer in de omgeving van Park Ten Akker. De situatie werd intussen op basis van een voor- en nameting positief geëvalueerd:

-        De intensiteit van het verkeer is sterk afgenomen in de B.Gillonlaan; gelijk gebleven in de A.Devaerelaan; en slechts licht gestegen in de Ten Akkerdreef.

De firma Wegenbouw Ockier uit Kuurne legt het trottoir her aan in het Plein ter hoogte van de nieuwbouw van het rust- en verzorgingstehuis Sint Vincentius. Tijdens deze werken zal er geen verkeer mogelijk zijn in het stuk Plein, tussen de Voorstraat en de Groeningestraat. Omrijden kan via de andere kant van het Plein. De werken zijn gepland van donderdag 16 februari tot donderdag 23 februari ’17.

Zondag 19 februari is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Doorniksestraat.