Nieuws - meest recent

Het stadsbestuur wil verder inzetten op het succes van De Warande. Daarom gaf ze de opdracht om de gebouwen te vernieuwen en zo blijvend aan de vraag te voldoen. Het schepencollege selecteerde op 19 december een architectenbureau om nieuwe polyvalente lokalen te realiseren, een eerste fase in het nieuwbouwproject voor de Warande.

17/02

Op vrijdag 17 februari kunnen jonge boekenfans tijdens MEMENTO een nachtje doorbrengen in boekenhuis Theoria.

► Schrijf snel in want de plaatsjes zijn beperkt

Op de koopzondag van 5 maart 2017 lokt Kortrijk de lente uit haar tent en worden de winkelwandelstraten van het centrum omgetoverd in een heuse outdoor kinderboerderij. Studenten van VIVES organiseren de tweede editie van ‘Beestig Kortrijk’, samen met de stad.

De stad Kortrijk investeerde in nieuwe parkeerplaatsen die de vzw Waak-De Branding aan de Ringlaan aanlegde. Daarmee wil de stad de parkeerdruk verminderen bij de buurtbewoners van het speeldomein De Warande. Deze ingreep brengt wel enkele wijzigingen met zich mee. Het nieuwe adres en de hoofdingang van het avontuurlijk speeldomein en jeugdverblijfcentrum De Warande is vanaf 1 november Ringlaan 30a, 8501 Kortrijk-Heule.

1 reacties

Op zondag 6 november heeft minister van jeugd Sven Gatz voor de tweede maal de labels ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’ uitgereikt. Het label heeft roots in de internationale Child Friendly Cities beweging gestart vanuit de VN en UNICEF. Het lauwert steden en gemeenten die het internationale kinderrechtenverdrag omzetten in concreet beleid op alle terreinen waar kinderen en jongeren mee in aanraking komen.

Vrije Basisschool Pius X (VBS Pius X) en stad Kortrijk voerden tijdens de week van de mobiliteit (september ’16) in de Sint-Elooisdreef (tussen de Kuurnsesteenweg en E. Carpentierlaan) de “schoolstraat” in. In een schoolstraat sluit de school op schooldagen tijdens piekmomenten de straat tijdelijk af voor alle autoverkeer. Uit een bevraging bij kinderen, ouders, leerkrachten en de buurt blijkt dat alle partijen het experiment meer dan geslaagd vinden. Tussen de herfst- en de kerstvakantie zet VBS Pius X het experiment verder. De kans is groot dat de schoolstraat daarna definitief ingevoerd wordt.

Schoolstraat Pius X Kortrijk
13/11

Het lijkt nog veraf, en toch. Op zondag 13 november komt Sinterklaas aan in Kortrijk. Je kan de heilige man omstreeks 10 uur verwelkomen aan de Leie. De Sint en zijn Pieten nemen uitgebreid de tijd om de kinderen te begroeten en de vele tekeningen in ontvangst te nemen. In de namiddag trakteren de Sint en zijn Pieten het publiek op een heerlijke sinterklaasshow in Schouwburg Kortrijk. Verwacht je aan een prachtige show vol theater en muziek.

29/10

Bangeleuk is een evenement op kindermaat rond het thema Halloween op zaterdag 29 oktober. De kinderen staan centraal en zijn de sterren van het event! De originele Bangeleukpersonages brengen sfeer en gaan in contact met de deelnemende kinderen. Bij elke figuur horen er leuke verhalen en activiteiten. Neem ook Bangeleuke foto’s in verschillende decors en deel je foto’s op sociale media.

06/10

Student Welcome Concert grijpt dit jaar terug naar het vertrouwde concept: een gratis festival als start van het studentenjaar op de eerste donderdag van oktober op het schouwburgplein met de gekende formule waarin de organisatoren plaatselijke muzikale helden combineren met straffe headliners en dj’s

08/10

Met de Kinderuniversiteit wil KU Leuven kinderen op een creatieve manier laten kennismaken met het onderzoek binnen de KU Leuven Campus Kulak Kortrijk op zaterdag 8 oktober, en dit aan de hand van enkele colleges en tal van interessante workshops. Het succes van de Kinderuniversiteit zorgt ervoor dat er jaarlijks zo’n 250 kinderen naar de Kinderuniversiteit in Kortrijk afzakken.