Nieuws - meest recent

In het Begijnhof van Kortrijk start vanaf 1 maart 2017 een werking om kinderen, jongeren en hun gezinnen bij te staan bij het verwerken van trauma’s en rouw. Het initiatief is het eerste in zijn soort in West-Vlaanderen en komt van de vzw Ontrafel, een Kortrijkse spin-off van vzw De Bleekweide uit Gent.

 

28/01

Op zaterdag 28 januari tekent illustrator Klaas Verplancke op het Memento Lab, geïnspireerd door teksten van lettertype Siel Verhanneman. Daarna nemen lettertypes Siel en Mattijs Deraedt de tentoonstelling Face to Face over, aangedreven door livemuziek.

04/02

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de Kortrijkse bib samen met KV Kortrijk op zoek naar de beste junior FIFA-speler van Kortrijk.

11/03

Het is misschien wel leuk om de puntjes van jezelf en de kindjes eens om te ruilen voor een ticket voor de familievoorstelling De Roze Ridder.

19/01

Neem een kijkje in het Memento schrijverslab en zie de Lettertypes en de Letterzetter, de gastheren en –vrouwen van het festival aan het werk!

www.kortrijk.be/memento

Op zondag 19 februari neemt Natuurpunt Kortrijk je mee tijdens een klimaatwandeling over voeding. Welke invloed heeft de klimaatverandering op ons voedsel? En welke invloed heeft ons voedsel op de klimaatverandering? Tijdens een kleine wandeling door de stad bespreken we een aantal voedselklimaatverhalen. Afspraak om 14u30 op de Grote Markt (hoek Graanmarkt - Doorniksestraat).

20/01

Ivan Biesbrouck exposeert deze maand in de Kortrijkse centrale bibliotheek (benedenverdieping).

30/01

In de loop van de maanden januari en februari organiseert het conservatorium diverse toonmomenten. Ben je benieuwd om ons muzikaal talent te ontdekken? Kom dan luisteren naar de klasaudities waar onze leerlingen podiumervaring opdoen voor een geïnteresseerd publiek.

Op woensdag 15 februari '17 organiseert EVA vzw een kookworkshop in De Stuyverij. Na deze kookworkshop zit je vol inspiratie om een lekkere plantaardige lunch samen te stellen. Geen bo’kes met kaas, maar wel zelfgemaakte spreads en gezonde lunches die je gemakkelijk kunt meenemen.

Info en inschrijven: http://www.evavzw.be/activiteit/kortrijk-kookworkshop-veggie-lunchbox-eva

De stad verkoopt het voormalig politiecommissariaat aan de Sint-Amandslaan 26-30 op Overleie.

De site omvat: