Nieuws - meest recent

Het sociaal-artistieke gezelschap Unie der Zorgelozen en het OCMW versterken de samenwerking. Een brugfiguur zorgt er vanaf deze week voor een sterke band tussen de vele honderden medewerkers en bezoekers van de Unie en de Scala en het sociale beleid van Kortrijk.

Binnenkort start NV Wegenbouw Ockier in opdracht van het stadsbestuur met de heraanleg van het Sint-Amandsplein. De parking verandert in een ontmoetingsplek met meer groen, speelruimte en terrasjes.

04/03

Heb jij al eens van een wilgenhut gehoord? Dat is een levende hut gemaakt van wilgentakken. Deze takken steek je in de grond waardoor ze gaan wortelen. In het voorjaar krijgt de hut blaadjes en kun je je heerlijk wegstoppen in de hut. Een wilgenhut is niet enkel leuk om in te spelen, het is ook heel leuk om zelf een wilgenhut te maken. We maken op zaterdagvoormiddag 4 maart samen een wilgenhut in de Venning in Kortrijk. De maanden erop kun je je hut gaan bewonderen en kijken hoe hij mee veranderd met de seizoenen.

Vanaf 27 februari voert Eandis werken uit in de Bellegemsestraat (tussen de Roodhuisweg en de Walleweg ) en aansluitend in de Walleweg (tussen Bellegemplaats en de Priesteragestraat).

Op maandag 6 maart voert aannemer MGB opnieuw betonneringswerken uit op de voormalige CM-site in de Sint-Janslaan. Vanaf ’s morgens vroeg zullen vrachtwagens af en aan rijden om beton te storten. De werken kunnen niet doorgaan in de Krokusvakantie.

Op 1 maart start Dagen Zonder Vlees 2017!

Dat is 40 dagen met zo veel mogelijk mensen wat minder vlees en vis eten.

Meedoen kan van 1 tot 7 dagen per week. Elke dag telt.

De Paasfoor editie 2017 staat voor grote uitdagingen gezien de vele werven in de stad. Het stadsbestuur vindt de Paasfoor een belangrijke traditie en doet daarom alles wat technisch mogelijk is om de Paasfoor in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. Het bestuur overlegt met de foorkramers om tot een oplossing te komen. Een moeilijke, maar niet onmogelijke opdracht. Volgende week komt men opnieuw samen.

27/02

In de tweede editie van ‘Het verhaal van Fatima’ in de krokusvakantie 2017 vormen verhalen de rode draad in een uitgebreid activiteitenaanbod voor jong en oud. Een kleine greep uit het programma-aanbod: een driedaagse theaterworkshop met theater Antigone, ‘Ken het verhaal van je buur’ van Vorming-Plus en veel workshops zoals o.a. graffiti, rhymeworkshop, Poetryslam of workshops cartoons tekenen. Ook Lieve Zusjes Stoere Broers organiseert een evenement rond het vuur in de tuin van het klooster.

Onder de vleugels van onze vzw werken de bedrijven in en rond het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord (grondgebied Kuurne – Heule – Kortrijk) samen aan het bevorderen van de kwaliteit, de aantrekkingskracht en de duurzaamheid van het bedrijventerrein. Aandacht gaat niet alleen naar het economische, maar we houden ook rekening met de sociaal-maatschappelijke en ecologische aspecten van een bedrijvenpark.Gezien de gezonde groei van de VZW zoeken we een deeltijdse parkmanager (10 à 15 u/week) die de verdere ontplooiing van onze activiteiten kan verzekeren.

Door afbraakwerken aan de “Krokanto” op de hoek van de Oudenaardsesteenweg met de Beekstraat geldt er van 27 februari tot 3 maart éénrichtingsverkeer in de Beekstraat vanaf de Oudenaardsesteenweg richting Deken Camerlyncklaan.