Nieuws - meest recent

Onder de vleugels van onze vzw werken de bedrijven in en rond het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord (grondgebied Kuurne – Heule – Kortrijk) samen aan het bevorderen van de kwaliteit, de aantrekkingskracht en de duurzaamheid van het bedrijventerrein. Aandacht gaat niet alleen naar het economische, maar we houden ook rekening met de sociaal-maatschappelijke en ecologische aspecten van een bedrijvenpark.Gezien de gezonde groei van de VZW zoeken we een deeltijdse parkmanager (10 à 15 u/week) die de verdere ontplooiing van onze activiteiten kan verzekeren.

De stadsgids is, naast de maandelijkse stadskrant, de website en andere kanalen, een belangrijk informatiekanaal voor onze bevolking. Sedert 2011 is de stadsinfo ook digitaal te raadplegen via www.inforegio.be/kortrijk. Vorige week startte Etienne Duchau, in opdracht van de uitgeverij Publi-Touch (inforegio), de advertentiewerving voor de Kortrijkse Stadsinfo.

Van 1 februari tot 15 maart, kunnen Belgische ambachtslieden en jongeren tot 25 jaar die zich vormen in een ambachtelijk beroep zich inschrijven voor de nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker om de Ambachtsprijs of de Leerschoolprijs van 2017 te winnen.

Voor de uitbating van de tijdelijke zomerbar in het dynamische Overleie zoekt de stad een nieuwe uitbater. De zomerbar is ondergebracht in de ‘cottage’ (hoekvilla) op de hoek van de Sint-Amandslaan met de Kollegestraat. Dit wordt, dankzij de vele geplande activiteiten (Sinksen, de Matinees, Zomer op Overleie) een zomerse toplocatie! Na eerdere tijdelijke projecten met De RaBARber, De Villa, Villa Tina en Pand.A wil de stad nog een mooi project aan deze lijst toevoegen.

Onder het motto ’52 weken Onze Restaurants’ lanceren stad en OCMW Kortrijk een unieke actie met Kortrijkse smaakbonnen. Zij krijgen hiervoor de steun van Horeca Vlaanderen. De stad en OCMW maken 10.000 euro vrij voor een unieke actie. Dat maakt dat wij maar liefst 200 bonnen van 50 euro kunnen weggeven.

Kortrijk Zaait, de actie van de stad Kortrijk waarmee zij (jonge, startende) ondernemers ondersteunt en tegelijkertijd de leegstand bestrijdt breidt uit!

Kortrijk Zaait

Met drie aan elkaar grenzende pop-ups pakt Mijn Pop-uprestaurant uit met een verrassing van formaat. De concurrentie wordt nog scherper en de restaurants nóg imposanter. Door de komst van Mijn Pop-uprestaurant verhuist de wekelijkse maandagmarkt gedeeltelijk. Een deel van de kramen die gewoonlijk op het Schouwburgplein staan, vind je de komende weken in de Doorniksestraat kant Vlasmarkt.

De stad verkoopt het voormalig politiecommissariaat aan de Sint-Amandslaan 26-30 op Overleie.

De site omvat:

COÖRDINATOR PROJECTEN AGB SOK (A1a-A3a)

Het Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk (AGB SOK) werkt aan een kwaliteitsvolle verdere ontwikkeling van Kortrijk. Voor onze woon- en stadsprojecten zoeken we een dynamische coördinator, die met passie voor de stad projecten realiseert.

Vamos Vacaturos maakten kennis met mensen uit alle hoeken van de wereld, die minstens 1 ding gemeen hebben: ze werken allemaal in onze bedrijven. Omdat ze er nodig zijn. Ondanks hun buitenlandse roots. Dankzij hun buitenlandse roots.